LinK

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ TINGGAKAN LINK KAMU,NANTI CIK AINA JENGUK EA~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

link

~~Followers~~

Friday, November 11, 2011

BROGA HILL EXPEDITION

salam all frenz..
Rindu kat blog..dah lama xcorat-coret cni. So bz  since “back 2 school”.
So far, semuanya berjalan dgan lancar.
Busy is a common when become a student right?
BtW sempat lg cik Aina n coursem8 p mansau2 n siap mendaki “GUNUNG BROGA”.
 Happy sangat dapat join xpdc ni. Ape lagi..jom kta tgok…
(Pic ni d ambik dr album Cik Albab..thanx..)

wiTH MY COSM8

Kitorang terjumpa lubang tikus yg beeesssaarrr punyer..hihi
Apelagi..klik2 la~~

BROGA HILL EXPEDITION I

BROGA HILL EXPEDITION II
thats All. thanx



Tuesday, August 16, 2011

NUZUL QURAN

Assalamualaikum sahabat semua..
Kawan2 tau tak esok hari ape? Hari Rabu bersamaan dgn 17 Ramadhan 1432H kan. Sebagaimana yang kita tahu di bulan Ramadhan yang penuh barakah ni ada banyak peristiwa dalam Islam.
Esok merupakan hari Kebesaran dalam Islam iaitu Hari Nuzul Quran. Nuzul Al-Quran merupakan peristiwa turunnya ayat Al-Qur'an yang pertama kepada Nabi Muhammad s.a.w. Nuzul berasal drpd perktaan Arab yg bermksud pindah atau turun. Manakalan Quran pula dimaksudkan sebagai bacaan atau bacaan. Saban tahun, penganut2 agama Islam diseluruh pelusuk dunia akan menantikan hari kebesaran ini. Ini bermakna peristiwa ini amat besar nilainya kerana disinilah bermulanya penurunan dan penyusunan ayat2 Al-quran.

Al-Quran Mukjizat besar daripada Allah diutuskan kpd Rasulullah S.A.W. untuk  disampaikan kepada seluruh umat Islam.

Dalam sejarah kehidupan Nabi SAW ayat al-Quran yang mula-mula diturunkan Allah kepada Nabi Muhammad SAW melalui perantaraan malaikat Jibrail ialah lima ayat pertama daripada surah Al-‘Alaq. ”Bacalah (wahai Muhammad) dengan nama Tuhan mu yang menciptakan (sekalian makhluk), Ia menciptakan manusia dari sebuku darah beku; Bacalah, dan Tuhan mu Yang Maha Pemurah, -Yang mengajar manusia melalui pena dan tulisan, -Ia mengajarkan manusia apa yang tidak diketahuinya.” (al-‘alaq:1-5)
Kawan2,
Dengan adanya peristiwa Nuzul Quran ini mendatangkan hikmah kepada kita seluruh warga yg beragama Islam. Ia dikatakan merupakan satu peringatan daripada Allah S.W.T agar kita meningktkan ketaqwaan kepadaNya disamping mengamalkan apa yang disuruhNYa dan meninggalkan larangannya.
Jadi kawan2, sempena bulan Ramadhan yang juga merupakan bulan Al-Quran, marilah kita sama2 memberi ruang kepada diri sendiri untuk mendekatkan diri kepada Allah dengan membaca Al-Quran. Dan alangkah baiknya jikalau kita dapat mengadakan majlis khatam Al-Quran, pasti ia amat memberi makna dan pengisian yang tak ternilai harganya buat kita.


Ayuhlah kita sama2 memartabatkan Al-Quran dan meletakkannya ditempat yang paling tinggi. Semoga Ramadhan ini lebih diberkati..INsyaallah.

ALHAMDULILLAH..AKU TERIMA SURATNYA..


Salam kwan2 smua..


 I was so very happy coz Cik Aina da terima surat tawaran rasmi from UKM unt join pstgrduates study..huhu..Alhamdulillah akhirnya impian tercpai setakat ini. Pengajian Sarjana Kerja Sosial Perubatan..Insyllh. Maka, bermula la saat dan tikanya nanti yg Cik Aina akan kmbli merasai student life..im c0ming UKM..xsbar rasanya. After Eid nant sy akan rgstr kt Bangi. Kengkwan sape yg stad kt sne (UKM)..tggu kiter ea..n tlong kiter jgak coz xbsa lg ngan envrnmt kt sana..hope evrytg comes fluently lor.

Hai, mcm2 dlam pkiran cik aina nib la engt nk kna jd stdnt blik..xsnang dudk jdinye, excited la ktakan. Sampai klu online msti jer nak surf cri psal ukm la, view map UKM la, tgok sape Dean la..xmenang akal dibuatnye. Cik Aina bkan ape, runsing la kan c0z xbesa ngan UKM lg ni, cena pentdbiran dia, tatacra dia..mcam2 la. Dulu penah la stay kat UKM jap tu pun sebab c0mission ROTU taun 2008. So, tau la jgak skit2 view kolej 2..Not bad la.. I suke.

Hmmmm, sbuk cbuk jgak ngan bulan Ramadhan ni, tapi Cik Aina ad byak bnda lg nk kna prepre sblum  g stad ni. Nak kna wat Mdcl Chkup la plak..huhu terpksla ikt kan, dah prosedur namanya. Watevala kan!!

Anyway, nak ucap thanx byak2 unt my parents mama n abah, my siblgs (along, ena, aleen, eda, kakak, abe, yie, azri n adik), my lecturer UMS dulu (En Azhar, En Risalshah, EnPeter n Pn Habibi),  kengkawan merangkp skoD yang bnyak supp0rt n owez stnd by me (zaza, cpah, leza, alina,cik tiey, kak tiQah, kak Tebah, Dah, Jess, Zam, Rewl, Sylveria, Azza…huh pnat aih nak sbut smua dan yg len2 jgak). Hihi klakarnya mcam nk buat ucapan plak ea..

to be..

Apa2 pun, I hope sgat u guys trus support me ar. Owh ya, pada sesiapa yg ad advice or nak critakan pglaman blja kat UKM, jgan lpa share2 ngan kite ea. Sharing is Caring gitu!!..By the way thanxx..c u Wasssalam.
SEDAR TAK SEDAR~ DAH PUN 15 RAMADHAN

Tuesday, August 9, 2011

WeDD Yatie & Zul::06/06/2011

Salam geng..so sory lma da xda entry..xsmpat nak online da
ni ad ckit pic kwen skuad sya; yatie and pasangannya zul..
wah..da ramai skuad aku yg kwen ea..
ok la, cni cik aina ada sediakan a lil pic mse dya kwen..
tegok ea...
Kucupan untuk isteri tersayang..



Saturday, May 14, 2011

APRESIASI UNTUKMU MAMA

MY ST0NG HILL XPDC..

Salam,
Awal Bulan 3 aritu Cik Aina bru blik dr KL ngan member3 (4ladies) nik keta n kitorg rushing ckit coz ad briefing pasal nak naik GUNUNG STONG keesokan harinya. Kitorg naik gunung 3 org ladies (cik Aina, Leza n c Wa) n geng2 yang kitorg pun bru kenal guys (Ustaz Yoe, Mise, Isey, Mat Yo kerinting, Johan, Miju, Budin, Ker0l, n mamat yg sya lupe namanya..sowi). Dalam 12 org group kmi dri wakaf Bharu yg join xpdc ni..


FASA 1 (11 March 2011)
v      Jam 1 pagi kami smua dah berkumpul dekat Wakaf Bharu Railway stati0n
v      3.30pg bru nik kretapi ke Dabong and we reach there dalam jam 6.30pg, trus solat sbuh n break1st
v      Jam 9.30pg bru mula mendaki, lambat cket c0z tggu guide dtang.
v      Tengahari sampai kat Kem Baha n dirikan khemah (hujan)
v      Malam belum ada xtvt n kmi tdur awal coz pnat..tdur dalam air..huhu sjuuuukkk
v      Geng2 laki plak dok men gitar n nyanyi je keja..syok habis

best...

FASA 2(12 March 2011)
v      Bangun pagi, pergi sungai unt cuci muka. Makanan dah siap, budak laki yg masak..hehe tenQ. Sedap MaGGi sardine yg korg mask..
v      Dalam jam 10pg, kmi memasak unt Lunch. Mask sardine, gorg telur, ikan masin..sedaaappp..
v      Habis masak trus ajak smua geng makan
v      Jam 12 kami g mandi air terjun. MasyaALLAH..cantik sangat air terjun kat Gunung Stong ni..kitorang dibawa sampai jumpa tempat mcam gua, main air kat batu yg tinggi. Syok sgat..Siap ad geleongsor lagi kat air terjun ni..tinggi sangat..kalu tak beranai tak leh cbe ni..kiter pun tak try c0z besanya laki je yg try..hehe..jadi penonton jer. Mandi kat Telaga 7. Best menyelam kat cni..air dia sejuuukkk sgat..
v      Blik dari air terjun kmi s0lat n jmur bju. Semua da bsah da, so budak laki buat unggun api unt keringkan baju yg basah..thanx lagi
v      Malamtu kami smua berkumpul dekat unggun api, ada geng men gitar n smua org ikt nyanyi..best..siap main teka teki lagi..walaupun ad yang meyakitkan ati tapi bagi kiter its a j0ke dan da jadi sweet memeories plak bla tringat. Sambil tu menikmati h0t drink n mkan biskut.
v      Awal pagi bru kmi tdur..tdur kat luar khemah lg. Ambik angin malam.

Aku kebingungan ney...

FASA 3 (13 March 2011)
v      Pagi2 lagi geng kejutkan unt g tgok sunrise kat tempat air terjun jatuhhh..pemandangan yang tak kan pernah hilang dari ingatan.. Cantik sgat Alam Ciptaan Tuhan..kami bergambar, p0se sana sni mcam m0del lak..hehe rakam kenangan katakan..mcam pesan Abah kiter sblum nik gnung tu “Cud u pliz capture da moment, Moment of n0 return”..hehe thanx Abah c0z owez stand by me..
v      Then, kitorg mask nsi greng unt sarapan pagi n makan sesama
v      Sebelum blik pagi tu kami smua g mandi unt kali terakhir kat air terjun. Lepastu smua balik ke tapak khemah unt pcking peralatan..smua org tlong antr stu sama lain..
v      Dalam jam 11 lbih kami memulakan perjalanan unt turun dari gnung St0ng..sambil berjalan trun sempat lg ambik gambar d setiap tempat yg kmi berenti..buat kngan. Ada yg tergolek ngan periuk belanga la, ada yg terjatuh sebab licin..huhu, lari dari pacat la..kelakar n best sgat.
v      Jam 12lbh kmi smpi kat kaki gunung, mandi n bersiap unt bertolak balik ke stesen kretapi.
v      Jam 1tghri kmi smpi  stesen ketapi, berenti makan dlu
v      1.30pm nik ketapai..dek kerana pnat sgat sampai tertdo2 dalam ketapi..huhu
v      Jam 5 lbh kmi sampai di Wakaf Bharu Railway Station.
v      MISSION COMPLETE~~EXPEDITION IS OVER




*thanx to all my fren, korg memang da best. Thanx jgak to korg smua Guys bec0z da jga kmi Trio Ladies ngan baik..nant kalu ada plan mcamni lg don4get to let us j0in k!!!! Thnx all..Alhamdulillah.

MY NETBALL TEAM-ORANGE SOUL

Salam smua..miss u all kat blog..yela kan dah lama x st0ry2 kat cni..
Erm Cik Aina teringat sweet mem0ries masa study dulu..erm smuanya ser0nok la..teringin rasanya nak blik ke msa tu smula..hehe..

Dulu kan mse dkat U, Cik Aina ad Group NetBall..Grup  ni kitorg sndri yang organize..Lau xclap mse 1st sem lg kitorg tbuhkn grup netball sebab Cik Aina n kengkwan suke j0in netball match. Asal2nya kitorg terpilih wakil Kolej E masa pertandingan sukan antara kolej (SUKUMS). Lepas jadi wakil tu, kami makin menjadi2 sampaila tbuh pasukan sndri. Kumpulan kami dikenali dengan nama “ORANGE SOUL”- jiwa 0ren la konon..erm kami sepakat bagi nama ni..then, tiap kali ada match kmi akan pakai bju oren or bju putih smua seragam..
Sepanjang penglibatan kami dalam match yang dianjurkan oleh pihak universiti, Alhamdulillah puas hati jugak la..mesti dapat no punya dalam 1 smpai 3..Pencapaian terbesar rasanya mse Netball Open UMS coz kmi dapat Pingat Gangsa or tempat ketiga daripada 10 team yang terdiri daripada pasukan dalam UMS sendiri n budak2 IPT laen kat Sabah (Kota Kinabalu)..Rasa teruja sgat..huhu..Thanx 2 all my fren (C’Pah, Leza, Leha, Diana,Quen, Haleysia xlupe jgak pgrus pasukan Al0ng, pembantu Mimi n Alina)  termasuk ngan senior kami yg j0in group (Pn SyafiQa, Pn. Hamsiah, Pn Fatimah, Pn Erma, Pn Farah n Pn Juhita) Luurve u all!!!

Cayuuukkkkk...GO gO G0 ORANGE SOUL always in my heart forever..

Monday, May 2, 2011

bzzz bbbbzzzzz

salam kengkawannn...
sowi la quite so bz lor skang ni..kojer222
no enaf time nak berbl0g...
misss u my blog n all my prenn..
dadaaaa

Tuesday, March 22, 2011

KemBar Siang or PelaNduk Dua serupa?

salam,
ha sama tapi tak serupa ni..dua2 muka kwan cik aina...cube tgok..
wise mise

isey or norrisss??




Norriss..                                                                                    








 Haaaa...sama takkk..dorg ni adk brdik twin l000rrrr...

Monday, March 21, 2011

WeDDing zaZa N Jojo, my BFF

Salam, da lama x tulis dalam niey..rindu korg smua..cik aina sbuk g majlis kwen my bff.. ni la smua pic kwen dorg..unt tatapan smua...

berDebar Sblum akad nikah ni

Alhamdulillah selamat diijabkabulkan

sanding pakai songket...santekkk

pakai 1 dress jgak..cunn..

Erm tu jela yag sempat cik aina coretkan unt entry ni..xsempat..so enjoy it

Wednesday, March 9, 2011

PULAPOL KENA SERANG!!!

“Adenovirus”???? Kawan2 tau tak ini virus apa? Lau sya ini 1st time dengar. 2pun sebab keluar lam brita pasal Pelatih Pulapol diserang virus misteri (Utusan Malaysia, 9/3/2011). 
Adenovirus
      Seramai 28 pelatih Pusat Latihan Asas Polis (Pulapol) kat Kuala Lumpur, dimasukkan ke wad Hospital Kuala Lumpur (HKL), sejak Jumaat lalu, selepas mengalami demam panas, cirit-birit dan batuk akibat dipercayai diserang virus misteri. Dengan serangan virus ini, ramai pihak yang agak kaget..maklumlah..blum pernah dengar pun kan. Cik aina teringin jugak nak tau apa sebenarnya virus ni n dtgnya dr mana?? Hurm... jom kita cari..

Adenovirus???
  • Menurut satu sumber, adenovirus merupakan suatu virus yang menyerang saluran pernafasan manusia.
  • Virus ini pernah menyerang manusia pada Zaman Perang Dunia Kedua yang disebabkan oleh stress.
Simptom?
  • Antara symptom yang berkemungkinan dijangkiti virus ini antaranya bronchitis, pneumonia, menggigil, radang pada selaput kelopak mata, demam2, muntah2, cirit birit. 
  • Antara golongan yang biasanya mudah dijangkiti pula ialah golongan yang mengalami sistem immune badan yang agak lemah atau individu yang ada masalah respiratori dan pesakit jantung kerana ia berkait rapat dengan sistem pernafasan manusia.
Rawatan
  • Agak susah untuk menemukan rawatan bagi pesakit yang dijangkiti oleh sebarang virus. So, apa yang perlu ialah pencegahan kepada penyakit dan kawalan terhadap virus daipada terus menular. Then, kalu ada kes or symptom kenala trus lapor supaya ia boleh dikawal.
Langkah pencegahan
  • Dont 4get 2 wash ur hand.
  • Kena prihatin pada penjagaan peribadi (alat sulit & sbgnya)
  • Kalau demam, terus dapatkan rawatan Dr.  dan cuba asingkan tempat tidur agar setiap kemungkinan dapat dielakkan
         Lastly Cik aiNa dapat jugak cari serba sdikit in4mtn tntg Adenovirus yang serang bakal abang2 polis.. Tapi law nak tau lbih lanjut korg carila kat cni Adenovirus Infection,
adenovirus....
          Soooooo...kita kenala ambil langkah berjaga-jaga n amalkan hidup sihat. Engat tau kwan2..Kesihatan akan bantu kita untuk capai kejayaan..Healthy 1st okk..bukan Wealthy 1st ..Wassalam
Selamatkan abang2 poliss..

fr0m my HearT


Posted by Picasa

InSomnia ke Aku niE!!!

Salam smua,
Hurm cik aina ada stu keluhan ni..pasalnye susah sgat nak tdo. Da lme kite alami bnda ni, dri blajo dlu lg..duuiii sampai skang xok2 ag..Asal mlam je mst kpla nip k nak wat ape c0z sush sgat nak lelapkan mata.


Kdg2 kwan2 kite da lena dkat sejam dua jam, tapi kiter tak dapat td0w agg..tensi0nnyerrrr...baring dekat tilam daripada pukul 12 pun, sure pukul 4 lebih baru rasa ngantuk. padahal kerja sikit punya penat tapi tak ngantuk.. aku dah cuba semua petua tapi semua tak jadi.. dah dekat bpe tahun macam ni.. tolong.tolong.tolong aku ..terpk jgak kiter ni dah ad virus insomnia ke? 


Hurm..pnah kwan2 kiter ckap, minumla susu sblm tdo..msalahnye cik aina ni xminum susu..susah jgak. Ad plak yag ckap, jgan minum mnumn berkafien..takut tak leh tdo..hurm..kekadang tu, lau nak tdo, tdo jugak..xda maknanyerrr..


Alih2 pnah jgak kiter minum ubt btuk gara2 tension sgt xley tdo..huhu..terpksa lerrrr..tpi takut la plak kan t ktagih....
Ada lak skalu tuh, kiter sms kwan kan saje kcow org c0z tak leh tdo..buleh2nya plak dya ckap xpe..jap agi ad pompuan ambot pnjg dtang kcow..hishhh.., antu men ibu jari kaki kiter la..ciap la dorg..kak limah lah..mcm2..werrrkk.. cik TiQahc'TieY...

Friday, March 4, 2011

Nak Further staD or Keja Dlu??

Salam kngkawan...
Hurm aduhhh..aina bgung ni..blaja dah abis..tapi kja tetp lum dpat ag..Engat nak smbung stad tapi aduhhh bru engt, nak kna setel loaN ngan G0vern plak.Mcam2 di pk dalam kpala ni. Kalu nak ikutkn hati..mmg engat nk frther stad dulu..c0z nant xla trase janggl sgt nk blaja blik..Blum trpk lg nak btul2 keja..c0mpiussss ni..Kalu stad..mest perkra ni yg jadi persoalan:
ü  Kursus apa? ...Kursus Secara Disertasi / Kajian Kursus...konsep pelaksanaan?
ü  Tajuk kajian?
ü  Cadangan Universiti? ...(tentu U yang senang 'berkira' dan lulus)
ü  Tempoh belajar dan berapa anggaran kos.
ü   Bantuan kewangan
ü  Halangan / Masalah semasa belajar............toiingg3x mcm2 lak kta pk..

keja pun ok gak..hurm

Ada lak kwan kite ckap.....” HUHU..keje..keje dapat duit...kalau belaja keluar duit....tapi tengok gak...kalau tak de keje...belaja la...tambahkan ilmu sampai ada keje..huhuhuhu...tah a...leh fikirkan apa yg patut utk diri sendiri..”  
Lagi...” kerje je la!sambung belajar tu tunggu sampai bersara baru sambung la!” 
stuDy la..
Nampknye memg kna srius pk ni..xmo la plak slah plih jln ke ape ke kan..                                      kalu kengkwan ad cdgan mohla tlong kiter..thanx ar..Wassalam
bingung2 jak ni...hhuhu..

Thursday, March 3, 2011

SaaT keTemu Kamu, Kamu n Kamu....

Mse kat UMS dlu kter ad geng yg memg s0000000 close la gak kan. Kiter, Zaleha, Liza n C’Pah. Boleh dikatakan kami ni sekepala la..sy0k hbis lau kmi sesame. Ekceli sblum msuk UMS kmi b’4 tak knal pun antr stu sma len, tu la jdoh kan. Kite, Za n C’Pah knal mse MSM 1st2x dlu.
Nak dijadikan citer kit0rg ber3 ni d tempatkan dkat stu blok di Kg A. Msetu memg kat UMS xda org,  yg tgal smuanya freShie yg bru rgstr. So dkat blok sunyi sgat c0z seni0r2 mc kat kg Cuti sem kan. Kiter lak dapat bilik b’sblahn ngan c Za, C’Pah plak kat dpan bilik kter.
Mse mula2 nak knal ngan C’Pah, kiter trsrmpak ngan dya kat tgga, dya dri tgkat ats..huuu tkjut biawk kiter msetu, dya pun sme hihi..klakar tgok mke msg..haaa msetula kmi mle b’knal knalan..
Ngan Za plak msetu fmly dya antar g Rgstr kat UMS, dia nannngisss nak blik c0z jaw dr fmly..haha klakar lak bla engt..dlam kpla kiter dok pk mst bdk ni mnja..Tup2 bla da knal Hohooooohoo HaV0c Gler..Syok..
Ngan Lza plak knal mse kmi nak intrvw j0in Plapes..dia ni memg Klantan sejati..mulut dya memg bec0k..sronok sgat. Kbtulan plak kiter, Za n C’Pah satu kos..Cosm8 ktakan..so kemana pun bersama la. C Leza lak satu skolah so mmg biNgit aBis la klu kmi jmpa. FreNz 4eVa..
inila kami..hihi..

Wednesday, February 23, 2011

saRapaN Pagi yg BusUk!!!

Slam smua...
Korg smua pnah dgr tak "SARAPAN PAGI YG BUSUK"?..ermm jrang dgar..xpnah dgar..atau buat2 xdgr.. 
Kata org bgun pg2 mulakan degn syuman..Petua awet muda2. As lg as we knw, Semua mghrapkan srpan pg yg brkhsiat n bleh bg tnga..Tapi ad jugak taw srapan pgi yg bsuk..ermm maksud busuk???
 subjektif tuuu..sgat subjektf..mcm2 kta bleh tfsir kan. 
mak cik n pypunya..ape kesss
Btw wat i mean by "sarapan pg yg bsuk" ni ala2 bgun td0 je u heard smetin yg xsdap d dgr..hooo bikin h000ttsss..mst korg pun pnah rse kan. Yela, bru bkak mta je dah d hidgkan hdgan halwa tlGa yg agak panassss!!! 
Arrrggghhh
Resepi srpan pg ni klu nk taw adlh hasil ide0logi bad HbiT 0rg or better kta gelarkn dya CheF yang agk brpglaman la dlam bdg yg memg mnjdi hbit dya nie..Haa korg smua jgan nak mencplk plak hsil kerja Chef trsbut c0z Hak dya tetap hak dya okkk..000pss..trlbey suda.. sbnrnye xska la ngan hbit ceni..
S0, nasihat sya kita knala cuba buat sesuatu lbih baik dari hari semalam n yg pting kt kna engt kta ni hdup brmsyrkat..sooo..xslah klu kta sma2 berkgsi smuanya bersama..bru la kta dapat mrasai knikmtan dalam mnjlinkn pershbtan or wateva r/ship stts. Bertukarla pada sarapan pagi yg wangi..peace

Senyumlah slalu

Sunday, February 20, 2011

AnaK2Ku SayaNg

Salam SmuA, 
Da lma niat d ati nk tlis entry psal ni , kt mmg skkn bdk2, mklm ajelah fmly kt kn bsar n klu mse skolah dlu pun slalu men ngan bdk2 ni n jga adik sdri. sron0k sgt!! tpi skng xmcm tu da..c0z tymes g0 0n n adk2 kta pun da bsar..    


Mse kite kat kolej dlu jrg sgat jmp bebudak, nsiB bek mse pRaktikal dlu (HQE) kite tgal ngan fmly dia yg sudi bg kta tmpg ksih syg ngan fmly dia. So dapat la kite men ngan anak2 Kak Enok yg cute C Aidil n adiK Ana..hihi..miSS dOrg s0 muc.


haiQal cyunK
my KazEn miX maLay Iban gi2
Erm skali bla blik kg mse raye huhu smua muke2 baru je (new fmly member).. ape xnye, my KazeN yg slalu men tepuk tampar mse kcik2 dlu ramai yg da kwen n ada baby. Wah, ape lgi..sronok la tgok rmi kids yg cute2 miUt..Geram rsenye. 
Ank my kazen
Kalu dapat kat K’Tbh (my Pren) rasenye hbih dya gigit bdak2 ni. Dgan adnya adik2 c0mel L0te n kiUt ni, So trubat la cket rase rindu kat bdak2. Best melyan cel0teh bebudak, even s0 tiring wif dat but 
heyP sgat mlyan dorg..

Wednesday, February 16, 2011

Cerita Kawen

Salam ukhwah pd smua blogger,
kiter t'pk nak tulis entry ni sebab hari2 kter ade dgar r0m8 n kengkwan crite pasal kawen. Hurm sampai tiap kali 0n9 pun mst tercari2 in4mtn tntg wedding, bju kwen la, hantaran la, pelamin n byak lagi. Dlu plik gak knapa smua nak tgok psal kwen, tapi bla lame2 kiter pun da trikut2 ngan kengkawan cri info psal kwen..nape ek???Syok jugak pasal crite kawen ni. Ermmm..Dah sampai masanya ke???@ desperated!!! Uppsss..mungkin sebab faktor umur yang smkin mngkat tua kot. Kalu yg da ad clon xpela kan, unt yg blum ad clon ni cena la? Gigit jari la dlu jwabnye kan..


 Hehe Xla, msing akn smpai jga msanya nant.
Wateva la kan, tapi memg sy0k hbis kalu kpla da lekat dok pk psal kwen je. Kwan kiter pun rmai da jugak yg da kwen. Mcm bru2 ni skuad kter kwen nma dia Rikah.., pastu ad lg kwan kiter mse skolah dlu kwen. Rmai da kwan kiter yg sebya da pun mndrikan rmah tgga.


Na Dikah n husband..Alhmdlah

Blan 3 ni ad 2 jemputan kwen kwan kiter merangkap skuad, Zaza&Jojo, Fadilah Ismail. kter xsbar nak g tgok majlis perkhwinan zaza nant..hihi..sbar2..

Bakal bni org da..zaza cun
Okey, smpai cni aje dlu kter cta psal kwen ek..TO BE CONTINUED.....

Sunday, February 13, 2011

Gayakan Shawl Anda

Haaa kengkawan nak tgok ag cra pakai shawl????
moh kite jguk cni jap..http://www.facebook.com/album.php?id=137186226295911&aid=48445

RiaDaH D 0deC


                                                   Aku, K'TiQah, n C'tiey g 0dEc ptg ni..
Ekceli g 0deC nak ajar Kak TiQah n Dah bwak moto..1st anta dah g libry Ums c0z Dah ada discsn.
Aku, K'TiQah n C'Tiey pun gerak g 0dec..for da 1st tyme aku g men kat tmpat rmpuh hlgan d odec..best ooo. Dapat panjat2, Tarzan Swing, crawling la mcam2 ad..sronok. menunggu kak tbah n dah dtang lak..punyer la lame.
mnggu cek ken n dah
jeng3..kami trus g pantai..tnam dri dalam pasir..dorg ni dah bkjsama tnam aku dlam pasir. Idea kak tbh plak buat dyung la, ad muscle la..aiyyyoo..pnat lyan k0rg ni..tapi yg penting sy0k n heyp hbis..Hurm tula ntah bila plak dapt dtg odeC n mandi manda ngan dorg ni..maklumla kan aku da nak blik..smpat lak kmi mandi manda sblum blik..


dyung ...
sr0noknyer dpat tnam dri lam pasir



  


UMS n ODeC bessssstttt!!!!!

Wednesday, February 9, 2011

Aku Masih Sayangkan Dia....

            Sayangku hanya untuk dia, rindu aku masih untuk dia, kasih aku tetap setia padanya. Walaupun aku dapat rasa jurang antara kami semakin jauh tapi hati aku makin dekat pada dia, rindu aku makin melimpah pada dia, nobody can change my love 2wards him..not even once, not even somebdy, noooo... aku tetap n masih menyayangi diri dia walaupun setelah apa yang dia lakukan terhadapku, walaupun dia kni brbhgia dgan insan lain..aku tetap dcni..tak brganjak walau slgkah. 

           Biar lahirku ku jauh darinya tapi zahir aku tetap setia pdanya..dia abadi dalam ingatan. Aku benar2 menyayangi dia..mungkin aku gila,  aku masih tidak sedar akan realiti yang menapak, tapi inilah yang aku rasakan sejak dari detik aku mencintai dia sehinggalah detik dia tinggalkan aku n sekarang.. Kini aku bagaikan menapak kasihnya seorang diri, bertepuk sebelah tangan..lagak bagai berani walau hatiku luluh. Bagaikan menunggu bulan jatuh ke ribaan. Aku tak sanggup begini..Hanya dia yang kudamba di hati..

StiTch keSayaNgaNku..

 terlalu banyak kenangan yang kita bina bersama. bagaimanakan dapat aku melupakan dia begitu sja. Dari seorang kawan..kepada "buddy"..dan dia curi hati aku jadi kekasih..Namun kini dia tinggalkan aku dengan kenangan yang kami bina bersama. Tak pernah aku terlintas smua ni blaku pd driku. Aku x sgggp.sungguh x sggp..sukar ak unt lpakn dya.. aku rindukn syumannya, tawanya, lawaknya,..marahnya padaku juga srg trbyang..Ak engat lagi katanya suatu ketika dlu jika aku rindukan dia, ciumlah, pluklah STiTch(Patung) yang menjadi teman tidurku saban hari..begitulah aku smaikan rndu pdanya...apakan terdaya..
apa-apa pun aku tetap teruskan hidup..terus melangkah untuk mencari haluan baru.
Cyuk2 Aina!!!


MeNghiTung HaRi..

reaDy...


Kota Kinabalu To: Kuala Lumpur
Flight:Malaysia Airlines MH2617
Depart:Sun, 27 Feb, 17:30
Arrive:Sun, 27 Feb, 19:55
Huhu..tinggal brape ari je lagi nak blik smnanjung..sdiy pun ada heyp pun ada.
huhu..tgguuuu!!!
Yang sdiynye aku akan tgalkan kwan2 n smua kngan bersama kat cni tak kra suke atau duka. Pastu aku kna mulakan hidup baru..Erm inila yang susah cket nak singkirkan ingatan aku dari tempat ni, takut sangat, aku tak sanggup nak lepaskan ni semua..best sgat duk cni..kwan2 yang sporting n masyuk habis..mcam2 kngan yang aku dapat kat cni. Tapi tula, life must go 0n..so i've to move it n0w..harap2 smuanya berjalan dengan lancar lpas ni..INSYAALLAH..

Untuk all my frenz..thanx 0verall..i'll b missing u all so muc
.