LinK

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ TINGGAKAN LINK KAMU,NANTI CIK AINA JENGUK EA~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

link

~~Followers~~

Friday, May 31, 2013

SKSP Release Stress

Assalamualaikum..
After complete our hospital posting, I and my cosm8 kitorang set one date untuk hangout together. Saje la konon2 nak release tension after a few months in training. Of coz kitorang choose one outdoor activity which is semua orang boleh join n boleh masuk la. Decision is making...KARAOKE..hehe. Before kitorang gerak p KBoX, of coz isi perut dulu mkan sedap2 kat Velodrom@Downtown Cheras. At the same time kitorang buat surprise unt bufday boy "Piju", celebrate simple jerk. Pastu ape lagi p KBoX kitorang nyanyi raai2..hihi seronok sgat, korang memng happening la geng SPKS.

Lunch time..
Bufday Boy Hafizu 28's
Happening..love u all my SKSP Group

Saturday, May 25, 2013

Last Day JKSP PPUKM

Assalamualaikum...

Huhu...nak taip entry ni ada rasa happy n sad also..yela ini kan kisah bagaimana saya dan rakan-rakan menghadapi hari2 terakhir menjalankan latihan ilmiah di Jabatan Kerja Sosial Perubatan PPUKM. 


Kebetulan hari ni jugak lah kitorang kena submit disertasi. So xsempat nak bermesra-mesraan or farewell ngan geng JKSP. But then, sempatla bergambor sana sni kat opis..rindu JKSP PPUKM n Geng Midah.


Apa2 pun syukur Alhamdulillah kerana kami semua geng SKSP berjaya menghabiskan latihan ilmiah selama 7 bulan ni. Mcam-macam pengalaman yang kami dapat dari segi pengurusan kes, kemahiran komunikasi dengan rakan sekerja n pesakit..banyak sangat kenangan kat cni. Thanx to all JKSP staff dan rakan2 yang x jemu memberi dorongan sesama kita.. LOVE SKSP n JKSP PPUKM. 

Friday, May 24, 2013

THESIS-DONE

Assalamualikum...

After  a few times aku mensilentkan diri..huhu..jz busy with my thesis writing. Setelah banyak cabaran, dugaan dan halangan yang kena redah, at last dapat jgak menyiapkan penulisan thesis. Sangatlah terseksa nak menyiapkan ni..huhu..but I know i'll  miss all those things dat i've faced to complete my study soon. Almost everyday tidur sampai lewat subuh, then wake up pergi ofis untuk practical lagi, sangat menguji kesabaran. Kadang-kadang memang tak tidur langsung nak menyiapkan keja ni. 

Berkampung di library PPUKM
And almost everyday jugaklah p jumpa my daddy aka my supervisor (Prof Madya Dr Abd. Khalib B. Latip). Sbar aje Prof tu agaknye bla semak my writing..huhu. soorrryy Prof. Btw thanx lot to him coz banyak jugak dapat belajar wlupun blik2 kena tgur, kena betulkan, kena edit itu ini..welll, dah namanya study...kesilapan adalah suatu perkara biasa, but then bila belajar dari kesilapan, dats become a lesson. Thanx again Prof. 

Bile tension mula melanda..mulala menconteng sana sini..huhu
Also so big big big THANK YOU to all my SKSP (Sarjana Kerja Sosial Perubatan) frenz coz u all memang da best ever. Banyak bagi semangat, stay up sama2 especially to Geng Midah (Wanda, Mandak, Zue, Syl, Naurah n Mimi). InsyaAllah usaha kita akan terbayar ckit masa je lagi. Of coz thanx to my family yang tak penah jemu bg semangat, sayang sgat mama ngan abah.

Dah jadi pkerja di Lib PPUKM plak..hihi

Dah ready nak anto..huhh..Alhamdulillah lega
Now, juz waitin' for our VIVA coming soon..huhu. Left one step to go... Hope everything gonna b fine then.Huhu.. VIVA come to me... Get well prepared..

My Schedule...
 p/s: Gud luck to all my SKSP frenz and to all students out there.. juz move on...

Sunday, May 19, 2013

Projek 5S by Us

Assalamualaikum...

This entry especially is 5S project for JKSP PPUKM and organized by Cik Suhaizah (Med. SWer) and also with us(SKSP posting student). Actually at that day we are so busy with dissertation to submit..huhu, but then we spent our time to decorate and doing something to make a cheerful corner to JKSP which is corner "Aduan Pelanggan". 

Tissue Flower  with Gegurl
The making..
With ad hoc idea n limited stuff, we just come out with "bunga tisu", sticker, paper box and so on..
Quotes for customer/patients
Taddaa!!!..
Special...JKSP PPUKM Guest book made by us and Cik Suhaizah


Before
After
 Ok well done... our memories to JKSP, really love it. Gud job gurl. Settle for 5S.

Tuesday, May 7, 2013

Saat ini aku diuji

Aku yakin setiap dari kita di muka bumi ini tidak akan pernah kering dengan ujian daripadaNYA. Begitu juga dengan diriku, hampir saban hari diduga  dengan pelbagai perkara. Aku tahu aku sedang diuji. Ujian dan dugaan yang dihamparkan kepadaku ini bagaikan hadiah istimewa dariMu untuk menguatkan cintaku padaMU. Aku tahu itu adalah tarbiyah dariMu untuk menghapuskan dosa hambamu yang daif ini, InsyaAllah.

 "Ya Allah, Kau tabahkanlah hatiku dan tambahkan kekuatan imanku. Kau berikanlah kesabaran yang tidak ada batasnya dalam mengharungi setiap ujian yang Kau hamparkan pada hambaMu ini". 


p/s: Be strong Aina, yakinlah bahawa setiap sesuatu itu tersembunyi hikmah yang tak ternilai harganya