LinK

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ TINGGAKAN LINK KAMU,NANTI CIK AINA JENGUK EA~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

link

~~Followers~~

Sunday, December 23, 2012

CABARAN TELAGA BUROK 2012


Alhamdulillah…
The 1st xpdc sepanjang tahun 2012 dan mungkin jadi penutup jgak maklumla dah pun the end of year 2012…huhu. But then at last dapat jgak join xpdc mcam ni. Dah lama hasrat hati nak join bnda2 mcam ni tapi sblum ni xbyak info n xda geng. Since ada member yang  invte2 join them, so i pun tak lepaskan peluang ni. Event Cabaran Telapak Burok 2012 ni actually I knew trough my senior ROTU UMS (Tn Khubaib). He post on Palapes ALUMNI then invte our group member to join this…Apa lgi, lpas dya post I trus pm dy on fb unt bg details. Payment juz RM40 inclde T-Shirt, Goodie Bag and also finisher medal.



Korang tahu tak, I join this without enafexercise..huhu..(kotoooh)…nak buat mcamane msa pack sgat ngan practical, nak2 cuaca plak tak menentu.. so I juz join je aggpla for exercise n yg pting gt a healthy life.
My T n Finisher Medal
Jumaat Petang: Kitorang gerak hari jumaat ptang, then ambik member dak UMS gak (c. Pait) kat Bt Caves then gerak trus ke Seremban. Lebih kurang jam 11pm sampi kat sane n trus ke Jeram Toi unt register n ambik t-shirt xpdc. After dat, kitorg trus gerak ke Kuala Klawang unt stay kt sna (Umah mak Cik C Pait). Terrbaikk ar penginapan kami..siap lg dihdgkn dgan ikan masak lomak ngan Rendang Ayam Pencen..pergh..menjilat jari. Then trus sleeping kat sna.


Hari Jadi (Sabtu); Lbih kurg 4:00am I dah terjaga, tak lena sgat tdo coz risw memikrkn xpdc pg nant. Then lbih kurg jam 5:30am jgak bru ak bgun mand. Pg tu sarapan ngan cekodok yg makcik C.Pait bwat (yummy). Lebih kurg jam 6 lbh bertolak ke tpak xpdc, smpai kat sana cuak lak bla nmpk org rmai…huhu. Then stretching lead by dak SSBJ (Sek Sukan Bukit Jalil)..I sorg je pompuan in our group, sabor jela.

Start XPDC: Smua participants dilepaskan secara beramai2 dan ad lbih kurg 3trail trek yang kna lalu..huhu. the 1st trail ok lg, but bla smpai yang 2nd I rase tersiksa sgat coz its quite  a long trail, dahla jalan sorg2 (coz I slow, da kna tggal…mkan asap jela). Nak2 plak I cramp dkat dau kali mse dah nak trun tu.huhu..Smpai kat sna da hbis mse. Yg pling terharu bla senior siap bwak jungle hat ngan 100plus lg then tggu I dkat simpang JPA coz dya risw n tkut I pgsan. Tabikk arr..theres my senior yg mnjaga anak buahnya. Alhamdulillah..Thnx lot Sir.
My shoes yang berjasa padaku
At last dapt gak finisher medal..biarla tak menang pun tapi I aggap ini adalah permulaan. For next, I kna traing lg..Tak sabar nak join lg..huhu..Alamak, panjang la plak..sronok bercerita..k la I stop dlu..Wassalam.

P/S: Whoever yang suke join xpdc ceni jgan lpe ajak kite taw..hihi

RUMAH SOLEHAH TALENTIME 2012


Alhamdulillah, tugas posting d NGO’s da sttle bla event Rumah Solehah Talentime already DONE. To know more about RS..Click here Rumah Solehah

Actually dah lma nak post about my posting at Rumah Solehah wth Naurah n Sylviria, tapi tak berkesempatan lak nak typing nye. So at last 16 December yg lepas berlangsungla event ni ..Theres a bit shoot during the event..Enjoy it.


Art Craft by anak-anak Rumah Solehah
Tarian Dikir Puteri dan Tarian Badindin

Sharing experience "Gaza"
Thanks lot to coordinator of Rumah Solehah Bandar Tun Razak (Cik Fathiaah hamzah) coz support our programs. I and my frenz really enjoy this moment with anak2 Rumah Solehah. Tak lupe jgak pda tetamu n volunteers yang attend this event…this is about your sincerely and concern about anak-anak yang kurang bernasib baik ni. Alahamdulillah…Alhamdulillah…Alhamdulillah.

P/S: Sama2 lah kita membantu golongan yang kurang bernasib baik. sesungguhnya tangan yang memberi itu lebih baik daripada tangan yang meminta. Support them..

Friday, November 2, 2012

Pernikahan Adikku : Eena & Fauzi


Salam all frens,

Belum terlambat lagi rasanya untuk saya ucapkan Selamat Hari Raya Aidiladha… Erm raya Cik Aina tahun ni tak terasa sangat, maklumlah kena buat persiapan wedd adik kesayanganku Eleena n mybrad in law Fauzi. Perkahwinan dorang berlangsung pada 27/ 10/12 bersamaan dengan hari Sabtu iaitu hari raya kedua. 

Majlis akan nikah Cik Eena ni berlangsung pada sebelah pagi, manakala persandingan diadakan selepas zohor. Segala persiapan hantaran diaturkan oleh saya dan dibantu oleh myfren (Sylviria) n adik2... kredit unt semua, hihi. Temanya adalah warna pink purple n krim, adik saya juz sewa set bilik pengantin je… tak ambik pelamin…very simple n sweet. 


Adikku dalam persalinan akad nikah..Alhamdulillah


Barang Hantaran
Cincin perkahwinan
Tafsir Al-Quran
Jam Tangan
Kemeja T dan Seluar
Set Tali Pinggang dan Dompet
Set wangian
Kain Pelekat
Coklat
Buah-buahan
Bunga Pahar
Hand BouQuet
Hantaran menggunakan bunga tisu n reben rozek jer unt hiasan..juz very simple

Hantaran: Cincin, Tafsir Al-Quran n Jam Tangan

Hantaran: Kemeja T & Seluar, Set Tali pinggang & Dompet, Buah2an
Hantaran: Coklat, Kain Pelekat, Set Wangian
Kasut & Bunga Pahar
Hantaran dari Pihak Perempuan
Alhamdulillah, semua dah selesai dan selamat. Semoga Tuhan berkati hubungan kalian hingga ke akhirnya.

Thursday, October 18, 2012

Tema Warna Hot Hantaran/Wedd 2012


Berdasarkan pada pemerhatian saya sepanjang attend wedd ceremony, kebanyakannya banyak yang bertemakan warna yang agak cheerful n light (Ececeh..mcam wat survey lak kan..tp memg pun). Yup memg survey pun, prep for my sis wedd nant..hehe..ok  kta blik pada topik kta tadi yek..Kaler hantaran hot unt taun ni.. Contohnya warna orange n yellow..hurm rasenye unt taun ni 3 majlis yang sya attend, smuanya buat theme colour orange, pic, yellow n so on..urm dats y la I tought dis colour is the HOTTEST one for wedding this year.

Dulu bila tgok kaler oren n yellow mesti silauuu*** n rase mcam strikg sgat unt buat tema 4 any ceremony or evnt. But then, aftr attend a few ceremony n tgok dorg gne warna tu.. I thinkh these colour quite nice, cheerful of coz..n sesuai bila da buat mix n mtch hre n there..ape kate kta view sum pic hantaran yang bertemakan these colour..

Wedd my cuzz 7/7/12 d Perak

Wedd my cuzz Aidilfitri 2012

Wedd my frens Erina Aidilfitri 2012
Anyway, untuk buat pemilihan warna tema any event juz up2u, ikut masing2 pyer citarasa kan..ape2 warna pun tetap GoJes bila pandai suai padankan..Thats all..Make urlife Colourfully..:-)..

Tuesday, August 21, 2012

Jahitan Manik Aidilfitri


Salam...
Cik Aina kna blja jhit mnik..huhu.Manik bju rya ni actually 4 my kazen..dorg mtak jht simple2 then I try la..hihi..budak bru blajor..At 1st dapat bju dorg memg kaget ckit coz memng plain n white colour. So I’ve2 decorate manik yg nak d jht dibju tu..huhu..mencri sna sni jgak la b4 strt jht.. I juz get almst 3days unt siapkan jhtaan tu sblum hri raya.. huhu

1st Dress unt my lil cuzz Alia, juz vry simple…

 Theme Colour: Pink/ Black

2nd Dress unt my cuzz k.LonG Dila (Kelopak Bunga) 


Theme colour: Blue/ Black

3rd Dress unt my cuzz K.Ngah ShiMa (Manik Tabur)


Theme colour: Pink/ Black/ White

Last unt Ibu (Mak Su) (Pearl)


Theme colour: Black/ White/ yellow

Friday, July 27, 2012

"Suami Aku Ustaz"

Salam uolss..Salam Ramadhan

Kalau bercerita pasal novel, of coz ramai yang mania kan… terutamanya dalam kalangan ladies2..haha..Biasanya kalau novel, mst org kaitkan pasal cinta..cinta cinta kan, cume garapan cerita je yang berbeza. 

Actually I nak sharing tentg sbuah novel ni yang I bru je bca smalam.. Ceritanya best..Ada byak pgajarn n peljran yang kita boleh dapat dari novel ni terutamnya tentang cara nak dekatkan diri dengan Allah. Haaa..sape kate novel juz about love story??? Novel ni boleh dijadikan contoh la unt smua org mcamna  nak mlayari khidupan dengan penuh kberktan dan diredhaiNYA. 

Tajuknya “ SUAMI AKU USTAZ” hasil buah tangan HANNAH DHANIYAH yang diterbtkn oleh Karya Seni.

Bingkisan Hati

Mula2 tgok cover je da bleh goda aku unt belek isi dalamnya..ternyata ceritanya memng best. Serba sedikit sinopsis novel:

Mengisahkan tentang kisah seorang gadis (Alisa) yang dijodohkan oleh keluarganya dengan seorang lelaki bernama Ustaz Hafiz. Dorang kena kwen sebab ibu bapa Alisa ingin ke Mekah dan mereka telah merancang untuk menyatukan Alisa dan Ustaz Hafiz sebelum ke Tanah Suci. Alasan yang  diberikan oleh ibu bapa Alisa ialah katanya untuk kawal tingkah laku Alisa yang semakin liar. Dalam massa yang sama, Alisa bertungkus lumus untuk menamatkan persekolahannya (SPM). Kehidupan Alisa semakin hari semakin berubah sejak berkahwin dngan Ustaz Hafiz. Ustaz Hafiz banyak mengajar Al-Quran, ilmu fiqah, Sirah dan sebagainya. Walaupun Alisa masih tidak dapat menerima kehidupan barunya dengan Ustaz Hafiz, namun dia tidak juga membantah sehinggalah berputik cinta untuk suaminya itu.

 Ending novel ni of coz la happy ending… Mmg best bila bca novel ni..Apa yang penting bnyak perkara yang kita dapat tahu n bljar trutamnya tntg ilmu agama. Pada sesiapa yang mencari bngkisan yang istimewa untuk pengisian hati..cubala bca novel ni..jgan sampai mengelamun plak. Kita ambik yang baik n tgalkan yang buruk. Apa2 pn selamat membaca. Wassalam..

Saturday, July 21, 2012

Salam Ramadhan


Salam 1 Ramadhan 1433H..

Akhirnya, bulan yang dinanti-nantikan o umat islam sluruh dunia kini dah pun menjelma..Syukur..masih berkesempatan menghambakan diri kepadaNYA..Aku berharap Ramadhan tahun ni lebih bermakna daripada sebelumnya..INSYAALLAH..same2 lah kite rebut peluang ni untuk beramal ibadah..


Ahlan Wa Sahlan Ya Ramadhan..

Tuesday, July 10, 2012

MY Cuzz Wedd

070712 Bersamaan 17 Syaaban 1433H- Tarikh keramat yang menyatukan dua hati antara Khairun Izzati@Yong (My Cuzz) & Mohd Hafiz.
Ayu gitu seri pgantin baru

Perkhwinan ni dilangsungkan di Kg Air Ganda, Grik Perak. Semua family dari Kelantan konvoi ke Perak sehari sblum majlis..biasela dtang awal ckit..rewang..Overall majlis selamat berlangsung…Ape2 pun tahniah unt my cuzz (Yong)..moga cepat dapat baby..hahaha

Mcam pinang dblah dua..

Add caption

Hantaran dari pihak perempuan
Selamat Pengantin Baru My Cuzz!!!

Wednesday, July 4, 2012

PERTUNANGAN MYSIS. EENA & FAUZI


Salam uollss..
Bru ad mud nak update entry about mysis e-day. 30 Jun 2012 Bersamaan dengan 10 Syaaban 1433 H..Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar wlupun mjlis agak simple jer..
Mysis Eena
At last mysis selamat menjadi tunangan orang..tengah berdebar2 unt buat persediaan kawen lak dya skang ni. Erm for da 1st time kiter kena buat persiapan hntran, mini plmin n bunga tgan unt mysis..huhu..agak messyy..btw i'll imprve dat..ape2 pun thnx 2 Cik Tiey coz byak tnjuk ajar n inspire me in dat way..thanx yang..jom layann..

Hantaran Tunang 1

Hantaran Tunang 2

Hantaran Tunang 3

Serba sdikit love story about my sis n dia pyer incek tunang: dorang ni kenal mse PLKN dulu kat Perak..so dah agak lama jugak la hubungan dorang ni. Msa dorang knal tu tahun 2006..skang dah 2012..ermm lama2.. Alhamdulillah hubungan dorang kekal sampai sekarang la. Insyallh smoga berkekalan hingga ke akhirnya.  Happy for u mysis..jom kite lyan snap dorg...

Saat jadi tunangan orang...
Mini Pelamin DIY

Hantaran dari pihak lelaki
Huhu..dats all around mysis e-day event...kite lak mcam truja lebih ni..hihi. Ape2 pun i wish u happy owez mysis...Moga Abadi HendakNYA..Insyaallah. Bye..Wassalam

p/s: sowi..pictre a bit blur...


Thursday, June 28, 2012

CAFI SKSP 2012 @ Teluk Kemang, PD


Salam frens..

Alhamdulillah setelah habis exam..lega sangat. Sempat lg geng SKSP p picnic @Teluk Kemang PD, trip 4 2days n 1nite..Camp Fire SKSP (CAFI 2012). Da best with SKSP group. Luv u ollss..

Gugulz SKSP

Around picnc xtvt in PD:
Dalam 12 org grup SKSP yang join gathering ni n 3 org lagi xdapat join..Kak Nida n Zaman masing2 bwak anak..huhu lagi sronok melyan krenah budak2..xdala bosan sgatkan..at 1st kitorg gerak dari rumah (Cheras) naik train kat TBS ke Seremban..Then dari sana Kak Nida yang pick up us p umah dya dulu. Smntara tggu jejaka2 (Man, Hafiz n Piju), we olls lunch kat umah Kak Nida then siapkn brang2 unt dibwa ke PD..huhu..Da xsbar nak tgok laut..winduuu laut (mcam kat KK dulu)..




Dah sampai smua kitorang bg can kat Jejaka lunch dlu the gerak dengan 3 buah keta ke PD, about half an hour je..Smpai sana trus nampak laut..huhu bestnyer..Ptg tu trus kmas2 brang dalam khemah, Then yang paling penting tgas kami adalah pergi riki kwasan lu..haha..Ekceli mlam tu kami nak buat surprise party 4 Trio bufday (Wanda, Kak Nida n Hafiz)..Ada helah tu..kami buat dalam game (Running Man) supaya dorang tak syak kami nak buat surprise..kasi gmpaQ la kan!..



Kak Nida mcam biasela mcam mak2 gitu..masak2 siap suruh kitorg p mandi pantai sambil bwak bdak2..hihi..Thanx akak..Mlamtu Cik Aina kuar jap ngan Man coz nak bli kek n byak la helah bgtaw dorg knape I nak kuar..huhu..terpaksela tipu sunat..sowi uoolss..
Lpas blik bli brang kitorg trus dinner BBQ ngan nasi goreng, ad ayam, sosej, jgung bakar, sweet potatoes..nice..kekenyangan dihentam makanan. Malamtu trus continue ngan game.1st game is “Poisonous Box”..nice..yang paling syok bila part last yang smua orang kna buat gaya orang sakit (ada yang cacat, mabuk la, epilepsy, gtal, mcam2..)..huhu..da best la korang memang sporting habis.


Gegel lg

Then trus kitorang sambg ngan game “Running Man”..punya la byak instructions kna bg kat dorang.. bg grup, bagi tempat..haha..smuanya helah belaka.. Kak nida, Wanda n Hafiz kami letak satu grup..n tanpa pgthuan dorg kami buat kertas undian tu semua dalamnya tulis 1..haha.. gara2 nak satukan dorg, senang kami nak surprisekan nant. Dah semua grup gerak tempat masg2..dorang kena berusaha cari kat mna grup lain dudk n rampas sticker dr grup lain.. Kami punya la merancang unt game tu nak nampak real..padahal helah supaya kami dapat buat persiapan surprise bufday unt dorg..mse dorag gerak tempat dorang la kami dua grup lagi bergabung sediakan kek, popper, spray..haha..Last skali bila dorang dah nak smpai dekat punya la lama dorang nak dtang dekat dengan kami..dorang btul2 takut sticker kna tarik..padahl kmi da xxsbar nak mensurprisekn dorg..huhu..sampai berpluh2..Akhirnya kitorg trus nyanyikan lgu bufday brulah dorg sedar..hurm..xbpe nak surprise da..tapi takpela..korng btul2 nak main Running man kan!hahaha.


Lpastu trusla ptong kek n ada ucapan dari bufdy guls n boy.. n semua kna buat ucapan sepanjang perkenalan kami bersama di SKSP. Ada plak yang buat smua org touching. Piju nyanyikan lagu unt bufdy guls n boy smpai smua yang lain pun ikut tertouchin’..huhu..nice surprise from Piju. After dat kitorang buat exchange presents..Heyppp..

Piju buat org touchin'

Tomorrw mning kitorg brkst 2gather then p min banana boat..huhu..best..siap kna selam air..pastu apelagi trusla kami buat game dalam air n mand sampai kecut kulit2 hihi..Seronok..

Mandi Sakan no!

B4 b’tolak blik, we olss brenti bli souvenier dulu n trus blik ikut KTM Seremban. Nice Journey…thanx2 all my frens 4 giving this wonderful frenship..Such a wonderful…

Thursday, June 21, 2012

Im Free from Exam


Salam, Huhu...

Alhamdulillah at last my Exam fnshed 0redy..Fuhh..so nerves, afraid, stressd, sad..wateva all feelings come to me..I dunno wat da rslt will come out soooon..hope evrytg gonna b fine. Apa-apa pun Syukur Alhamdulillah dah lega sikit. Juz want2 focus on my Thesis next..huhu.. ”Ya Allah.. Aku dah mencuba yang termampu dan selebihnya tawakal hanya padaMU”..