LinK

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ TINGGAKAN LINK KAMU,NANTI CIK AINA JENGUK EA~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

link

~~Followers~~

Monday, March 25, 2013

Ku Adamu Tuhan


"Ya Allah Ya Tuhanku, 
Kau berikanlah ketenangan dalam jiwaku ini,
hilangkanlah segala kekusutan ini,
sesungguhnya Engkau yang Maha Megerti 
dan Mengetahui tentang sesuatu yang ada di dalam hati ku ini"

Tiba2 malam ni aku rasa sayu sgat, sedih..n sebak..
Dari petang tadi lagi rase mcam tak tenteram je fikiran ak ni.
Ermm smua ni gara-gara teringat kisah dulu 
dengan si dia yang  pernah bertakhta di hati ni..dan masih..
Hurm...memang betul aku bahagia bila dia bahagia
tapi tak semudah tu jugak utuk pujuk hati
 supaya betul2 dapat terima semua ni
Even dah bertahun hubungan kami berakhir,
tapi aku tak dapat lupakan dia
Tipulah kalau aku betul2 dapat lupakan dia
aku masih lagi memujuk hati membiarkan dia
bersama kebahagiaan yang dia kecapi sekarang
Aku cume teringat dengan kesakitan yang pernah dia tiggalkan pada aku..
Masih aku rasa sampai sekarang..Kalau menangis pun aku rasa 
takkan kering airmata ni..YaALLAH..apa yang aku fikirkan ni..
Hilangkan kesakitan tu...
aku cume nak ingat kebaikan sepanjang bersama dengan dia je
Kebaikan bersama dia yang pernah Tuhan pinjamkan untuk aku dulu
MasyaALLAH..aku masih ada DIA Pencipta yang tak pernah melupakan hambanya.
Aku ada family yang menyayangi aku, 
aku ada ramai rakan2 yang banyak support aku, 
InsyaAllah Tuhan ada yang terbaik untuk aku sebagai hambanya. 
Kuat...Aina Kuat..Aina KUAT. Tuhan ada bersama aku. 
Terus berdoa..berdoa padaNYA yang SATU

"Ya Allah, jika benar aku jatuh cinta, 
cintakanlah aku pada seseorang yang melabuhkan cintanya padamu,
agar bertambah kekuatanku untuk menyintaimu". 

Thursday, March 7, 2013

10KM Run...Brooks Half Marathon 2013

Assalamualaikum..

My expedition at the beginning of March I started with the 10km run, Brooks Half Marathon. Actually I have already signed up to participate in this race earlier...  on December 2012 I had registered (if I am not mistaken, hehe..forgot ooo) with my RedbooL team members, Pait and Tn Kubeb. 



My friend, Pait took the race kit (T-shirt/Running bib, running chip, and also bib number) for us. Thanks bro. Running info as below:

Event       : Brooks Half marathon
Date/Day : 3rd March 2013/ Sunday
Time        : 0530am-1000am
Venue      : National Stadium Bukit Jalil 
My Bib No, running bib n Medal..luv it
I just joined the 10km run only (Not ready yet to join more than 15km, huhu...soon yup, InsyaAllah). While two of my friends signed up for 21km, hoho cayalah my friend. We plan to go there (NSBJ) at 4.00am from my house (Taman Midah, Cheras). Thats mean, Tn Kubeb need to come here and fetch me to go there. But then, you know what happend? Huh, I already think that he did not come and we cant join the running..huhu. He doesnt wake up from his "sleeping handsome"(got ar like sleeping beauty?). . At last, at 4.30am I called him and he told me that " Ha!, Aina... aku tak sedar la...sory..". Aiyyooo, really makes me shocked maa. So,   he ask me to take the car keys from her sister in Kolej Tun Dr Ismail (KTDI, PPUKM). Its mean, I have to walk there alone at 4.45 am..huhu..takut memang takut. But then I just go there without think about my "TAKUT", taklah jauh dari rumah...Just...just, you knows that walk alone in this area, KL anything can happend...huhu. So k, its already past and Alhamdulillah I was safe. 

At starting point
About 5.30am we went to NSBJ and reach there about 6.00am. Owh ya, actually for 21km run is started at 5.30am, so he's already late...so late to join 21km, So, he just being there as my driver and my coach only, hows so pity pity!..hehe jangan marah tuan. My running started at 6.45am. Opss sorry, to much talking ar..ok2 lets see our pic la on Brooks Half marathon 2013..

Redboool runner..huhu
With Mr. Kubeb (Mr. Manager, hahaha)

Happy with that..
Me again..

Mmuuuah, my finisher 10km medal

Love it..love it
I got my Redbool Runners t-shirt..
You know what?, the Brooks Half Marathon result displayed in ChampionChip. Huhu.. My record for 10km running is..
Im the 872th runner reach at starting pt
..huhu with my time 1hr21min47sc. Take so much time lor..so k.
872/1778 runners
Huh, I'm very happy to join this. Really happy...Hope I can doing better than this later in running event. huhu.  By the way, Majulah Sukan untuk Negara. Hooorey..End

Saturday, March 2, 2013

Kembara Dejavu Di Kinabalu Part 7

Assalamualaikum
Last entry for my vacation in Kota Kinabalu, Sabah.
Hari last ni I ajak my skuad (Pijut) p Tamu Gaya/ Gaya Street. Saje nak p shopping2,beli souvenier unt my famly n frenz.. kat cni paling best jalan coz kta boleh dapatkan mcam2 benda kat cni, drpd makanan, pakain, brang kraf, aksesori...petshop pun ada taw..nice
Jum kta enjoy this pic..

Arnab..ngee
Aksesori..nice2
T-shrt unt adik2 ku..hehe
At last dpat jugak I cari idaman hati ni.. Tasbih Tiger Eyes 
Ole2 unt my fren Selipar Batik, I suke sgat
Kuih Tiram susu ngan Keropok Bayam..sedap taw
Sekitar Gaya Street..tempat yang menjadi tumpuan

Tengok..kitten pun kta bleh dpat kat cni taw

Huhu, bersesak smua..

YaAllah tembamnyer..sapetu?

Banyak kan tanglung..maklumla..CNY da dkat kan

Siap ad persembahan tarian singa


Alolo cutenya doggyy ni..siap ad hpone lg,, snang nak trace kalo hilang kot..hihi

Selepas lebih kurang sejam lebih jenjalan kat Gaya Street, I ngan Pjut gerak ke Pasar Filipin coz nak cri lg ole2 yang boleh dbawa blik nanti..hehe. Then, I move 2 KK Plaza coz nak g kedai kerongsang..kat cni lebih murah cket berbanding dekat Pasar Filipin.

Ni ha Kopi Tenom ole2 unt my family..

Ikan keropok..Pasar Filipin 
Rumpai laut aka Kolagen yng my mum nak sgat..
Best sgat dapat shopping last day..hihi puas hati jalan. Byak jgak I membeli sepagi je..

Kerongsang mutiara for my family members
Erm kat bwah ni plak ekceli brang2 yang I dapat mse p Kundasang aritu..Bru amik gambr..hihi..Jum kta tgok ape yang I catch kat sne.
T for my brothers n frenz

Handbag n Batik Bagpack.. I love it so much

Unik kan beg btik ni..nice..melambangkan ciri Kemelayuan gitu
Royal Jellly unt my grandfather
Cute Tshirt unt anak buah kesayangan (Haikal & Harith)
Tuhau made in Sabah only..dah siap packing tu nak msuk luggage kan
Lebih kurang jam 1200 tghri I da blik UMS semula unt pcking brang n buat ape yang patut..Huhu sedih plak dah nak tinggal bumi Sabah. My skod Rasyad n Pijut hantar p KKIA Terminal 2. Bye Sabah, I'll come again  later InsyaAllah. 
At last hbes ...TAMAT jugak episod Kembara Dejavu di Kinabalu about 1 week here. Alhamdulillah evrytg is fine here. 
Sayang Kinabalu..
~TAMAT~
Assalamualaikum wbt

Friday, March 1, 2013

Kembara Dejavu Di Kinabalu Part 6

Assalamualaikum..
Tik tik..datang lagi unt menyambung cheritera ku sepanjang Kembara Dejavu Di Kinabalu Part 6. Untuk hari yang ke 6 Me, Wanda n Sylviria plan nk p One Borneo (1B) jenjalan n mkan2, lgpun dah tak tau nk p mane..hehe. Kejap je dkat 1b, then ktorg p IP coz Syl nak p salun, so kitorg join la skali. Masa Syl sbuk bercantek2 kat salun, Wanda temankan I pergi Permai Polyclinic coz I dah tak tahan sangat.. btuk mkin teruk, slsma lg.. trusla jumpa Dr n ambik ubat. 

Bekalan ubatku..huhu
Pastu kitorang masuk UMS jap, pergi ODEC lepaskan rindu ngan my campus life cni dulu..


Odec..UMS

Cantikkk...

Bru blajar jd rempit..hihi

Amboi sukernyer dya

Posing cket..

Loh, mendaki plak
Then petang tu trus gerak p kk. Mlamnyer ikut bufday Party anak buah Syl.

C baby ngan untie yang tembammm...haha (anak buah Syl)
Mlamnyer blik trus tdo..kepenatan.

HARI KETUJUH
Hari ini tak jalan mane2 pun, juz jumpa ngan my senior (Puan Meiji) sronok sgat. Lepastu I pergi 
1B nak beli prezent unt somebody..huhu. at last I get it. 

1B
Canselori UMS

d KBox.. 
Malamnye aku ikut family Syl p funfair kat dpan 1B, saje hilangkan keboringan..

Masuk Rumah Hantu..Hahahaha


hahaha..terkejut I..
Okie dokie..ckupla dulu unt updte Hari ke6
I'm very happy
Tggu ar..cket lg da nak abes sal kembara ku ini..hihi
Wassalam