LinK

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ TINGGAKAN LINK KAMU,NANTI CIK AINA JENGUK EA~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

link

~~Followers~~

Wednesday, February 23, 2011

saRapaN Pagi yg BusUk!!!

Slam smua...
Korg smua pnah dgr tak "SARAPAN PAGI YG BUSUK"?..ermm jrang dgar..xpnah dgar..atau buat2 xdgr.. 
Kata org bgun pg2 mulakan degn syuman..Petua awet muda2. As lg as we knw, Semua mghrapkan srpan pg yg brkhsiat n bleh bg tnga..Tapi ad jugak taw srapan pgi yg bsuk..ermm maksud busuk???
 subjektif tuuu..sgat subjektf..mcm2 kta bleh tfsir kan. 
mak cik n pypunya..ape kesss
Btw wat i mean by "sarapan pg yg bsuk" ni ala2 bgun td0 je u heard smetin yg xsdap d dgr..hooo bikin h000ttsss..mst korg pun pnah rse kan. Yela, bru bkak mta je dah d hidgkan hdgan halwa tlGa yg agak panassss!!! 
Arrrggghhh
Resepi srpan pg ni klu nk taw adlh hasil ide0logi bad HbiT 0rg or better kta gelarkn dya CheF yang agk brpglaman la dlam bdg yg memg mnjdi hbit dya nie..Haa korg smua jgan nak mencplk plak hsil kerja Chef trsbut c0z Hak dya tetap hak dya okkk..000pss..trlbey suda.. sbnrnye xska la ngan hbit ceni..
S0, nasihat sya kita knala cuba buat sesuatu lbih baik dari hari semalam n yg pting kt kna engt kta ni hdup brmsyrkat..sooo..xslah klu kta sma2 berkgsi smuanya bersama..bru la kta dapat mrasai knikmtan dalam mnjlinkn pershbtan or wateva r/ship stts. Bertukarla pada sarapan pagi yg wangi..peace

Senyumlah slalu

Sunday, February 20, 2011

AnaK2Ku SayaNg

Salam SmuA, 
Da lma niat d ati nk tlis entry psal ni , kt mmg skkn bdk2, mklm ajelah fmly kt kn bsar n klu mse skolah dlu pun slalu men ngan bdk2 ni n jga adik sdri. sron0k sgt!! tpi skng xmcm tu da..c0z tymes g0 0n n adk2 kta pun da bsar..    


Mse kite kat kolej dlu jrg sgat jmp bebudak, nsiB bek mse pRaktikal dlu (HQE) kite tgal ngan fmly dia yg sudi bg kta tmpg ksih syg ngan fmly dia. So dapat la kite men ngan anak2 Kak Enok yg cute C Aidil n adiK Ana..hihi..miSS dOrg s0 muc.


haiQal cyunK
my KazEn miX maLay Iban gi2
Erm skali bla blik kg mse raye huhu smua muke2 baru je (new fmly member).. ape xnye, my KazeN yg slalu men tepuk tampar mse kcik2 dlu ramai yg da kwen n ada baby. Wah, ape lgi..sronok la tgok rmi kids yg cute2 miUt..Geram rsenye. 
Ank my kazen
Kalu dapat kat K’Tbh (my Pren) rasenye hbih dya gigit bdak2 ni. Dgan adnya adik2 c0mel L0te n kiUt ni, So trubat la cket rase rindu kat bdak2. Best melyan cel0teh bebudak, even s0 tiring wif dat but 
heyP sgat mlyan dorg..

Wednesday, February 16, 2011

Cerita Kawen

Salam ukhwah pd smua blogger,
kiter t'pk nak tulis entry ni sebab hari2 kter ade dgar r0m8 n kengkwan crite pasal kawen. Hurm sampai tiap kali 0n9 pun mst tercari2 in4mtn tntg wedding, bju kwen la, hantaran la, pelamin n byak lagi. Dlu plik gak knapa smua nak tgok psal kwen, tapi bla lame2 kiter pun da trikut2 ngan kengkawan cri info psal kwen..nape ek???Syok jugak pasal crite kawen ni. Ermmm..Dah sampai masanya ke???@ desperated!!! Uppsss..mungkin sebab faktor umur yang smkin mngkat tua kot. Kalu yg da ad clon xpela kan, unt yg blum ad clon ni cena la? Gigit jari la dlu jwabnye kan..


 Hehe Xla, msing akn smpai jga msanya nant.
Wateva la kan, tapi memg sy0k hbis kalu kpla da lekat dok pk psal kwen je. Kwan kiter pun rmai da jugak yg da kwen. Mcm bru2 ni skuad kter kwen nma dia Rikah.., pastu ad lg kwan kiter mse skolah dlu kwen. Rmai da kwan kiter yg sebya da pun mndrikan rmah tgga.


Na Dikah n husband..Alhmdlah

Blan 3 ni ad 2 jemputan kwen kwan kiter merangkap skuad, Zaza&Jojo, Fadilah Ismail. kter xsbar nak g tgok majlis perkhwinan zaza nant..hihi..sbar2..

Bakal bni org da..zaza cun
Okey, smpai cni aje dlu kter cta psal kwen ek..TO BE CONTINUED.....

Sunday, February 13, 2011

Gayakan Shawl Anda

Haaa kengkawan nak tgok ag cra pakai shawl????
moh kite jguk cni jap..http://www.facebook.com/album.php?id=137186226295911&aid=48445

RiaDaH D 0deC


                                                   Aku, K'TiQah, n C'tiey g 0dEc ptg ni..
Ekceli g 0deC nak ajar Kak TiQah n Dah bwak moto..1st anta dah g libry Ums c0z Dah ada discsn.
Aku, K'TiQah n C'Tiey pun gerak g 0dec..for da 1st tyme aku g men kat tmpat rmpuh hlgan d odec..best ooo. Dapat panjat2, Tarzan Swing, crawling la mcam2 ad..sronok. menunggu kak tbah n dah dtang lak..punyer la lame.
mnggu cek ken n dah
jeng3..kami trus g pantai..tnam dri dalam pasir..dorg ni dah bkjsama tnam aku dlam pasir. Idea kak tbh plak buat dyung la, ad muscle la..aiyyyoo..pnat lyan k0rg ni..tapi yg penting sy0k n heyp hbis..Hurm tula ntah bila plak dapt dtg odeC n mandi manda ngan dorg ni..maklumla kan aku da nak blik..smpat lak kmi mandi manda sblum blik..


dyung ...
sr0noknyer dpat tnam dri lam pasir



  


UMS n ODeC bessssstttt!!!!!

Wednesday, February 9, 2011

Aku Masih Sayangkan Dia....

            Sayangku hanya untuk dia, rindu aku masih untuk dia, kasih aku tetap setia padanya. Walaupun aku dapat rasa jurang antara kami semakin jauh tapi hati aku makin dekat pada dia, rindu aku makin melimpah pada dia, nobody can change my love 2wards him..not even once, not even somebdy, noooo... aku tetap n masih menyayangi diri dia walaupun setelah apa yang dia lakukan terhadapku, walaupun dia kni brbhgia dgan insan lain..aku tetap dcni..tak brganjak walau slgkah. 

           Biar lahirku ku jauh darinya tapi zahir aku tetap setia pdanya..dia abadi dalam ingatan. Aku benar2 menyayangi dia..mungkin aku gila,  aku masih tidak sedar akan realiti yang menapak, tapi inilah yang aku rasakan sejak dari detik aku mencintai dia sehinggalah detik dia tinggalkan aku n sekarang.. Kini aku bagaikan menapak kasihnya seorang diri, bertepuk sebelah tangan..lagak bagai berani walau hatiku luluh. Bagaikan menunggu bulan jatuh ke ribaan. Aku tak sanggup begini..Hanya dia yang kudamba di hati..

StiTch keSayaNgaNku..

 terlalu banyak kenangan yang kita bina bersama. bagaimanakan dapat aku melupakan dia begitu sja. Dari seorang kawan..kepada "buddy"..dan dia curi hati aku jadi kekasih..Namun kini dia tinggalkan aku dengan kenangan yang kami bina bersama. Tak pernah aku terlintas smua ni blaku pd driku. Aku x sgggp.sungguh x sggp..sukar ak unt lpakn dya.. aku rindukn syumannya, tawanya, lawaknya,..marahnya padaku juga srg trbyang..Ak engat lagi katanya suatu ketika dlu jika aku rindukan dia, ciumlah, pluklah STiTch(Patung) yang menjadi teman tidurku saban hari..begitulah aku smaikan rndu pdanya...apakan terdaya..
apa-apa pun aku tetap teruskan hidup..terus melangkah untuk mencari haluan baru.
Cyuk2 Aina!!!


MeNghiTung HaRi..

reaDy...


Kota Kinabalu To: Kuala Lumpur
Flight:Malaysia Airlines MH2617
Depart:Sun, 27 Feb, 17:30
Arrive:Sun, 27 Feb, 19:55
Huhu..tinggal brape ari je lagi nak blik smnanjung..sdiy pun ada heyp pun ada.
huhu..tgguuuu!!!
Yang sdiynye aku akan tgalkan kwan2 n smua kngan bersama kat cni tak kra suke atau duka. Pastu aku kna mulakan hidup baru..Erm inila yang susah cket nak singkirkan ingatan aku dari tempat ni, takut sangat, aku tak sanggup nak lepaskan ni semua..best sgat duk cni..kwan2 yang sporting n masyuk habis..mcam2 kngan yang aku dapat kat cni. Tapi tula, life must go 0n..so i've to move it n0w..harap2 smuanya berjalan dengan lancar lpas ni..INSYAALLAH..

Untuk all my frenz..thanx 0verall..i'll b missing u all so muc
.