LinK

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ TINGGAKAN LINK KAMU,NANTI CIK AINA JENGUK EA~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

link

~~Followers~~

Sunday, December 23, 2012

CABARAN TELAGA BUROK 2012


Alhamdulillah…
The 1st xpdc sepanjang tahun 2012 dan mungkin jadi penutup jgak maklumla dah pun the end of year 2012…huhu. But then at last dapat jgak join xpdc mcam ni. Dah lama hasrat hati nak join bnda2 mcam ni tapi sblum ni xbyak info n xda geng. Since ada member yang  invte2 join them, so i pun tak lepaskan peluang ni. Event Cabaran Telapak Burok 2012 ni actually I knew trough my senior ROTU UMS (Tn Khubaib). He post on Palapes ALUMNI then invte our group member to join this…Apa lgi, lpas dya post I trus pm dy on fb unt bg details. Payment juz RM40 inclde T-Shirt, Goodie Bag and also finisher medal.



Korang tahu tak, I join this without enafexercise..huhu..(kotoooh)…nak buat mcamane msa pack sgat ngan practical, nak2 cuaca plak tak menentu.. so I juz join je aggpla for exercise n yg pting gt a healthy life.
My T n Finisher Medal
Jumaat Petang: Kitorang gerak hari jumaat ptang, then ambik member dak UMS gak (c. Pait) kat Bt Caves then gerak trus ke Seremban. Lebih kurang jam 11pm sampi kat sane n trus ke Jeram Toi unt register n ambik t-shirt xpdc. After dat, kitorg trus gerak ke Kuala Klawang unt stay kt sna (Umah mak Cik C Pait). Terrbaikk ar penginapan kami..siap lg dihdgkn dgan ikan masak lomak ngan Rendang Ayam Pencen..pergh..menjilat jari. Then trus sleeping kat sna.


Hari Jadi (Sabtu); Lbih kurg 4:00am I dah terjaga, tak lena sgat tdo coz risw memikrkn xpdc pg nant. Then lbih kurg jam 5:30am jgak bru ak bgun mand. Pg tu sarapan ngan cekodok yg makcik C.Pait bwat (yummy). Lebih kurg jam 6 lbh bertolak ke tpak xpdc, smpai kat sana cuak lak bla nmpk org rmai…huhu. Then stretching lead by dak SSBJ (Sek Sukan Bukit Jalil)..I sorg je pompuan in our group, sabor jela.

Start XPDC: Smua participants dilepaskan secara beramai2 dan ad lbih kurg 3trail trek yang kna lalu..huhu. the 1st trail ok lg, but bla smpai yang 2nd I rase tersiksa sgat coz its quite  a long trail, dahla jalan sorg2 (coz I slow, da kna tggal…mkan asap jela). Nak2 plak I cramp dkat dau kali mse dah nak trun tu.huhu..Smpai kat sna da hbis mse. Yg pling terharu bla senior siap bwak jungle hat ngan 100plus lg then tggu I dkat simpang JPA coz dya risw n tkut I pgsan. Tabikk arr..theres my senior yg mnjaga anak buahnya. Alhamdulillah..Thnx lot Sir.
My shoes yang berjasa padaku
At last dapt gak finisher medal..biarla tak menang pun tapi I aggap ini adalah permulaan. For next, I kna traing lg..Tak sabar nak join lg..huhu..Alamak, panjang la plak..sronok bercerita..k la I stop dlu..Wassalam.

P/S: Whoever yang suke join xpdc ceni jgan lpe ajak kite taw..hihi

RUMAH SOLEHAH TALENTIME 2012


Alhamdulillah, tugas posting d NGO’s da sttle bla event Rumah Solehah Talentime already DONE. To know more about RS..Click here Rumah Solehah

Actually dah lma nak post about my posting at Rumah Solehah wth Naurah n Sylviria, tapi tak berkesempatan lak nak typing nye. So at last 16 December yg lepas berlangsungla event ni ..Theres a bit shoot during the event..Enjoy it.


Art Craft by anak-anak Rumah Solehah
Tarian Dikir Puteri dan Tarian Badindin

Sharing experience "Gaza"
Thanks lot to coordinator of Rumah Solehah Bandar Tun Razak (Cik Fathiaah hamzah) coz support our programs. I and my frenz really enjoy this moment with anak2 Rumah Solehah. Tak lupe jgak pda tetamu n volunteers yang attend this event…this is about your sincerely and concern about anak-anak yang kurang bernasib baik ni. Alahamdulillah…Alhamdulillah…Alhamdulillah.

P/S: Sama2 lah kita membantu golongan yang kurang bernasib baik. sesungguhnya tangan yang memberi itu lebih baik daripada tangan yang meminta. Support them..