LinK

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ TINGGAKAN LINK KAMU,NANTI CIK AINA JENGUK EA~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

link

~~Followers~~

Friday, October 10, 2014

DAGING DENDENG


Assalamualaikum n haiii smua,

Lama xjejak cni huhu gara2 penyakit malas melanda diri. Saborrr jela.

Anyway rasanya blum terlambat untuk kite wish Selamat Hari Raya Aidiladha kepada seluruh umat islam di seluruh dunia. Haa sesuai dengan mood raya haji ni sure kite dok ingat daging je kan. So arini kita nak update sikit menu yang sesuai dihidangkan time raya haji, maklumla kan dging bnyak msa ni. 

Actually this is my 1st time trying this at my kitchen. U know what.. 1st time kita try menu ni masa raya haji kat Sabah dlu tahun 2010 if im not mistaken. Msatu jamuan raya kat umah kawan kepada kawan kite hehe. Mula2 rasa tu i dah jatuh hati n slalu dok cri2 resepi tya kwan2. Then inila percubaannya...

Jom kita tgok skit bahannya

Daging 1/2 kg
Bawang besar 1 biji sederhana besar
Bawang merah 2 biji
Bawang putih 3 biji
Serai 3 batang
Halia 2 inci
Sedikit cili padi (kalau uolls nak pdas la)
Cili kisar 
Asam jawa
Kulit kayu manis
Bunga cengkih
Daun limau purut