LinK

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ TINGGAKAN LINK KAMU,NANTI CIK AINA JENGUK EA~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

link

~~Followers~~

Friday, July 27, 2012

"Suami Aku Ustaz"

Salam uolss..Salam Ramadhan

Kalau bercerita pasal novel, of coz ramai yang mania kan… terutamanya dalam kalangan ladies2..haha..Biasanya kalau novel, mst org kaitkan pasal cinta..cinta cinta kan, cume garapan cerita je yang berbeza. 

Actually I nak sharing tentg sbuah novel ni yang I bru je bca smalam.. Ceritanya best..Ada byak pgajarn n peljran yang kita boleh dapat dari novel ni terutamnya tentang cara nak dekatkan diri dengan Allah. Haaa..sape kate novel juz about love story??? Novel ni boleh dijadikan contoh la unt smua org mcamna  nak mlayari khidupan dengan penuh kberktan dan diredhaiNYA. 

Tajuknya “ SUAMI AKU USTAZ” hasil buah tangan HANNAH DHANIYAH yang diterbtkn oleh Karya Seni.

Bingkisan Hati

Mula2 tgok cover je da bleh goda aku unt belek isi dalamnya..ternyata ceritanya memng best. Serba sedikit sinopsis novel:

Mengisahkan tentang kisah seorang gadis (Alisa) yang dijodohkan oleh keluarganya dengan seorang lelaki bernama Ustaz Hafiz. Dorang kena kwen sebab ibu bapa Alisa ingin ke Mekah dan mereka telah merancang untuk menyatukan Alisa dan Ustaz Hafiz sebelum ke Tanah Suci. Alasan yang  diberikan oleh ibu bapa Alisa ialah katanya untuk kawal tingkah laku Alisa yang semakin liar. Dalam massa yang sama, Alisa bertungkus lumus untuk menamatkan persekolahannya (SPM). Kehidupan Alisa semakin hari semakin berubah sejak berkahwin dngan Ustaz Hafiz. Ustaz Hafiz banyak mengajar Al-Quran, ilmu fiqah, Sirah dan sebagainya. Walaupun Alisa masih tidak dapat menerima kehidupan barunya dengan Ustaz Hafiz, namun dia tidak juga membantah sehinggalah berputik cinta untuk suaminya itu.

 Ending novel ni of coz la happy ending… Mmg best bila bca novel ni..Apa yang penting bnyak perkara yang kita dapat tahu n bljar trutamnya tntg ilmu agama. Pada sesiapa yang mencari bngkisan yang istimewa untuk pengisian hati..cubala bca novel ni..jgan sampai mengelamun plak. Kita ambik yang baik n tgalkan yang buruk. Apa2 pn selamat membaca. Wassalam..

Saturday, July 21, 2012

Salam Ramadhan


Salam 1 Ramadhan 1433H..

Akhirnya, bulan yang dinanti-nantikan o umat islam sluruh dunia kini dah pun menjelma..Syukur..masih berkesempatan menghambakan diri kepadaNYA..Aku berharap Ramadhan tahun ni lebih bermakna daripada sebelumnya..INSYAALLAH..same2 lah kite rebut peluang ni untuk beramal ibadah..


Ahlan Wa Sahlan Ya Ramadhan..

Tuesday, July 10, 2012

MY Cuzz Wedd

070712 Bersamaan 17 Syaaban 1433H- Tarikh keramat yang menyatukan dua hati antara Khairun Izzati@Yong (My Cuzz) & Mohd Hafiz.
Ayu gitu seri pgantin baru

Perkhwinan ni dilangsungkan di Kg Air Ganda, Grik Perak. Semua family dari Kelantan konvoi ke Perak sehari sblum majlis..biasela dtang awal ckit..rewang..Overall majlis selamat berlangsung…Ape2 pun tahniah unt my cuzz (Yong)..moga cepat dapat baby..hahaha

Mcam pinang dblah dua..

Add caption

Hantaran dari pihak perempuan
Selamat Pengantin Baru My Cuzz!!!

Wednesday, July 4, 2012

PERTUNANGAN MYSIS. EENA & FAUZI


Salam uollss..
Bru ad mud nak update entry about mysis e-day. 30 Jun 2012 Bersamaan dengan 10 Syaaban 1433 H..Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar wlupun mjlis agak simple jer..
Mysis Eena
At last mysis selamat menjadi tunangan orang..tengah berdebar2 unt buat persediaan kawen lak dya skang ni. Erm for da 1st time kiter kena buat persiapan hntran, mini plmin n bunga tgan unt mysis..huhu..agak messyy..btw i'll imprve dat..ape2 pun thnx 2 Cik Tiey coz byak tnjuk ajar n inspire me in dat way..thanx yang..jom layann..

Hantaran Tunang 1

Hantaran Tunang 2

Hantaran Tunang 3

Serba sdikit love story about my sis n dia pyer incek tunang: dorang ni kenal mse PLKN dulu kat Perak..so dah agak lama jugak la hubungan dorang ni. Msa dorang knal tu tahun 2006..skang dah 2012..ermm lama2.. Alhamdulillah hubungan dorang kekal sampai sekarang la. Insyallh smoga berkekalan hingga ke akhirnya.  Happy for u mysis..jom kite lyan snap dorg...

Saat jadi tunangan orang...
Mini Pelamin DIY

Hantaran dari pihak lelaki
Huhu..dats all around mysis e-day event...kite lak mcam truja lebih ni..hihi. Ape2 pun i wish u happy owez mysis...Moga Abadi HendakNYA..Insyaallah. Bye..Wassalam

p/s: sowi..pictre a bit blur...