LinK

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ TINGGAKAN LINK KAMU,NANTI CIK AINA JENGUK EA~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

link

~~Followers~~

Thursday, June 28, 2012

CAFI SKSP 2012 @ Teluk Kemang, PD


Salam frens..

Alhamdulillah setelah habis exam..lega sangat. Sempat lg geng SKSP p picnic @Teluk Kemang PD, trip 4 2days n 1nite..Camp Fire SKSP (CAFI 2012). Da best with SKSP group. Luv u ollss..

Gugulz SKSP

Around picnc xtvt in PD:
Dalam 12 org grup SKSP yang join gathering ni n 3 org lagi xdapat join..Kak Nida n Zaman masing2 bwak anak..huhu lagi sronok melyan krenah budak2..xdala bosan sgatkan..at 1st kitorg gerak dari rumah (Cheras) naik train kat TBS ke Seremban..Then dari sana Kak Nida yang pick up us p umah dya dulu. Smntara tggu jejaka2 (Man, Hafiz n Piju), we olls lunch kat umah Kak Nida then siapkn brang2 unt dibwa ke PD..huhu..Da xsbar nak tgok laut..winduuu laut (mcam kat KK dulu)..




Dah sampai smua kitorang bg can kat Jejaka lunch dlu the gerak dengan 3 buah keta ke PD, about half an hour je..Smpai sana trus nampak laut..huhu bestnyer..Ptg tu trus kmas2 brang dalam khemah, Then yang paling penting tgas kami adalah pergi riki kwasan lu..haha..Ekceli mlam tu kami nak buat surprise party 4 Trio bufday (Wanda, Kak Nida n Hafiz)..Ada helah tu..kami buat dalam game (Running Man) supaya dorang tak syak kami nak buat surprise..kasi gmpaQ la kan!..



Kak Nida mcam biasela mcam mak2 gitu..masak2 siap suruh kitorg p mandi pantai sambil bwak bdak2..hihi..Thanx akak..Mlamtu Cik Aina kuar jap ngan Man coz nak bli kek n byak la helah bgtaw dorg knape I nak kuar..huhu..terpaksela tipu sunat..sowi uoolss..
Lpas blik bli brang kitorg trus dinner BBQ ngan nasi goreng, ad ayam, sosej, jgung bakar, sweet potatoes..nice..kekenyangan dihentam makanan. Malamtu trus continue ngan game.1st game is “Poisonous Box”..nice..yang paling syok bila part last yang smua orang kna buat gaya orang sakit (ada yang cacat, mabuk la, epilepsy, gtal, mcam2..)..huhu..da best la korang memang sporting habis.


Gegel lg

Then trus kitorang sambg ngan game “Running Man”..punya la byak instructions kna bg kat dorang.. bg grup, bagi tempat..haha..smuanya helah belaka.. Kak nida, Wanda n Hafiz kami letak satu grup..n tanpa pgthuan dorg kami buat kertas undian tu semua dalamnya tulis 1..haha.. gara2 nak satukan dorg, senang kami nak surprisekan nant. Dah semua grup gerak tempat masg2..dorang kena berusaha cari kat mna grup lain dudk n rampas sticker dr grup lain.. Kami punya la merancang unt game tu nak nampak real..padahal helah supaya kami dapat buat persiapan surprise bufday unt dorg..mse dorag gerak tempat dorang la kami dua grup lagi bergabung sediakan kek, popper, spray..haha..Last skali bila dorang dah nak smpai dekat punya la lama dorang nak dtang dekat dengan kami..dorang btul2 takut sticker kna tarik..padahl kmi da xxsbar nak mensurprisekn dorg..huhu..sampai berpluh2..Akhirnya kitorg trus nyanyikan lgu bufday brulah dorg sedar..hurm..xbpe nak surprise da..tapi takpela..korng btul2 nak main Running man kan!hahaha.


Lpastu trusla ptong kek n ada ucapan dari bufdy guls n boy.. n semua kna buat ucapan sepanjang perkenalan kami bersama di SKSP. Ada plak yang buat smua org touching. Piju nyanyikan lagu unt bufdy guls n boy smpai smua yang lain pun ikut tertouchin’..huhu..nice surprise from Piju. After dat kitorang buat exchange presents..Heyppp..

Piju buat org touchin'

Tomorrw mning kitorg brkst 2gather then p min banana boat..huhu..best..siap kna selam air..pastu apelagi trusla kami buat game dalam air n mand sampai kecut kulit2 hihi..Seronok..

Mandi Sakan no!

B4 b’tolak blik, we olss brenti bli souvenier dulu n trus blik ikut KTM Seremban. Nice Journey…thanx2 all my frens 4 giving this wonderful frenship..Such a wonderful…

Thursday, June 21, 2012

Im Free from Exam


Salam, Huhu...

Alhamdulillah at last my Exam fnshed 0redy..Fuhh..so nerves, afraid, stressd, sad..wateva all feelings come to me..I dunno wat da rslt will come out soooon..hope evrytg gonna b fine. Apa-apa pun Syukur Alhamdulillah dah lega sikit. Juz want2 focus on my Thesis next..huhu.. ”Ya Allah.. Aku dah mencuba yang termampu dan selebihnya tawakal hanya padaMU”..


Saturday, June 9, 2012

Puding Kastard Berkuah


Bahan untuk Puding:
1 packet serbuk agar-agar
 900 ml air
1 tin susu cair
1 1/2 cawan gula kastor
1 cawan tepung kastard yang dibancuh dgn 1 cawan air
1 sudu kecil perasa vanilla

Cara Masak:
Masak agar2 dan gula bersama air hingga didih dan gula larut.
Tuangkan susu cair
Masukkan satu sudu esen vanila
Bancuhkan tepung kastard dengan air
Kemudian tapis dan tuangkan kedalam adunan puding tadi untuk elakkan tepung berbentil.
Kacau adunan sehingga hampir pekat.
Setelah masak, tuangkan ke dalam acuan untuk disejukkan

Bahan untuk Kuah Kastard
1 tin susu cair
2 gelas air
5 sudu besar gula pasir
Garam secukup rasa
1 sudu besar tepung kastard
1 sudu teh esen vanilla

Cara Masak:
Masak susu cair, air dan gula sehingga mendidih diatas api yang sederhana. Kemudian, bancuh tepung kastard dengan sedikit air. Tuangkan tepung kastard dalam adunan kuah. Masukkan garam secukup rasa dan satu sudu esen vanilla, masak sehingga mendidih. Biarkan sejuk dan simpan dalam peti sejuk untuk mendapatkan rasa yang lebih sedap. Jika mahu bolehlah tuangkan cocktail buah2an dalam kuah kastard.
Selamat mencuba :-)
p/s: sorry, i've no pic 2dsply hre..

Friday, June 8, 2012

Exam!!!

Ting tong..Ting tong..final exam come to me lor..huhu..
I'm in exam mood..huhu..

Monday, June 4, 2012

Hafizu's Bufday Party


Assalamualaikum u olss,
As I promise, Surprised Bufday Party for my classm8 Incek Hafizu Rahman. Birthday dya jatuh pada 30 Mei 2012 Bersamaan dengan 9 Rejab 1433H. Actually kitorang plan majlis unt dya ni da hampir smggu sblum date tu. Smua classm8 terlibat unt mnjyakan mjlis ni without his knowing..surprised katakan.



“AJK” yang menjayakan:
·         Anida Nawawi
·         Zaman Ali
·         Hafiz Yahya
·         AfiQ (absent)
·         Kak Waniey
·         Siti Zue
·         Siti Zubaidah                                                   Hafizu’s Bufday Party
·         Zue Mandak
·         Sylviria Justin
·         Wanda Kiyah
·         Nurul Amira
·         Shamimi
·         NurdianaNaurah
·         Me (Aina)

Plan A
At first kami plan nak buat kat Taman Tasik Permaisuri, Cheras (kat depan PPUKM ni je) n after class. Mkanan plak mask sendiri..TAPI..tetibe lak ad plan B

Kuah Mee kari from Chef Anida
Nyum2
…Plan B
Tetiba plak ad plan 2. At last bla malam sblum hari jadi tukar lak plan nk buat kat aprtmen kitorg (Laman Midah, Cheras). Meal mask sendiri ngan geng2 SKSP after class Dr Fatimah. So geng2 umah Cik Aina Plan nak masak mee kari unt main cost, then buaat dessert (Puding Kastard Berkuah). Mlamtu trus kuar p Tesco bli barang unt buat puding n bli balloon sambil kuar dinner kat kdai siam..hehe..Blik je dr dinner trus masak pudding..huhu 1st time masak puding kastard berkuah ni..berdebar gak takut tak jdi..berkali2 bca Bismillah..At last hasilnya menjadi jgak..Alhamdulillah.

Dapnyer..Nyum2
On That Day (30/5/2012)
After class smua mcam sbuk2 bincang ntah ape2 sampai kitorg wish pun unt bufday boy (BB)..haha..plan kot! Saje je..Tapi malam sblum tu Kak Wanda n Zaman da wish..Kitorg yang gegurl ni trus la blik umah coz nak prepare meal kan. I, Mimi ngan Kak Nida p Tesco lg coz nak bli brang bsah unt mask mee kari. yang lain trus p umah kat Laman Midah unt setup rumah, makeover cket unt bufday boy. Then, kitorg terpk nak bli kek besa2 je unt kasi happening lg majlis tu kan. Mandak n Mimi plak mask ayam mask merah kat rumah dorg unt mkan tyme mjlis tu.
HUhu..meriah
Present..

Blik je rumah, smua bertungkus lumus nak sediakan meal, rewang terus u..huhu SKSP geng memang the best la..smua bg kjsama.Tapi sediy ckit la coz Ct Zue n AfiQ xdapt join (xchat)huhu..Kak Wanda n Syl lak sbuk setup ruang tamu, gantung belon, buat tag..erm nice..

Sblum majlis tu, Hafiz a.k.a Mak Jemah dtang dlu rumah kitorng n dya blikan buah. gud2..Dtang je dia, trus bingit rumah kami jadinyer. Mak Jemah ni merangkap kami pyer Mr Photographer la..dya bg cdangan unt hias lagi ruang tamu kami. Hasilnya.Wow!!! Nice. Walaupun simple tapi vry nice. I like!
Part Abg Man plak kena bawak Bufday boy p rumah kami..n kami plan bgtaw Abg Man n Bufday Boy mtak dtang rumah kami untuk angkat TV kami yang rosak. Mula2 Bufday Boy mcam tak nak datang..tapi at last dia datang jugak ngan Abg Man yang plan, sporting habis u ollss..Huhu..pnat la lak jari jemari ni tup tap tup tap..tapi takpe..i truskan jgak ea..
Sesi bergambor ngan BB
Sampai je BB kat umah kitorng ngan di escort oleh Abg Man, Kak Wanda diugaskan unt letupkan belon..fuh..plan gitu..Then kami smua bratur kat pintu, dya mula2 mcam terkjut n nak smbunyi blakng Abg Man. Nak2 plak asal dia msuk je kitorg trus nyanyi “Allah Selamatkan kamu (2x)..Allah Selamatkan Hafizu Rahman…”. Muka dia masa tu mak aii..mcam buah dara dah..haha merah pdam..then kitorg invte dya duduk. Abg Man bcakan doa n BB kna bg ucapan cket.. BB agak speechless la msetu..Then sesi bg present from kak wanda, Hafiz n Adam (anak Kak Nida). Suka BB..Pastu kitorg mkan2..Dalam masa yang sama of coz la sesi bergambor..

Agak2 dalam lepas asar gitu kitorang gerak ke Taman kat tepi rumah ni then ke Swimming pool..plannya nak knakan BB, tolak msuk kolam.haha..akhirnya..jd jgak..haha..k la, jom la kiter view gambor..bnyak bebel lak kan..jum2..
Akhirnya..kna jgak tolak msuk kolam..huhu!

Alolo cian BB..


The Whole Click on Bufday party
KISAH TAMAT UNT HARI INI..