LinK

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ TINGGAKAN LINK KAMU,NANTI CIK AINA JENGUK EA~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

link

~~Followers~~

Monday, June 4, 2012

Hafizu's Bufday Party


Assalamualaikum u olss,
As I promise, Surprised Bufday Party for my classm8 Incek Hafizu Rahman. Birthday dya jatuh pada 30 Mei 2012 Bersamaan dengan 9 Rejab 1433H. Actually kitorang plan majlis unt dya ni da hampir smggu sblum date tu. Smua classm8 terlibat unt mnjyakan mjlis ni without his knowing..surprised katakan.



“AJK” yang menjayakan:
·         Anida Nawawi
·         Zaman Ali
·         Hafiz Yahya
·         AfiQ (absent)
·         Kak Waniey
·         Siti Zue
·         Siti Zubaidah                                                   Hafizu’s Bufday Party
·         Zue Mandak
·         Sylviria Justin
·         Wanda Kiyah
·         Nurul Amira
·         Shamimi
·         NurdianaNaurah
·         Me (Aina)

Plan A
At first kami plan nak buat kat Taman Tasik Permaisuri, Cheras (kat depan PPUKM ni je) n after class. Mkanan plak mask sendiri..TAPI..tetibe lak ad plan B

Kuah Mee kari from Chef Anida
Nyum2
…Plan B
Tetiba plak ad plan 2. At last bla malam sblum hari jadi tukar lak plan nk buat kat aprtmen kitorg (Laman Midah, Cheras). Meal mask sendiri ngan geng2 SKSP after class Dr Fatimah. So geng2 umah Cik Aina Plan nak masak mee kari unt main cost, then buaat dessert (Puding Kastard Berkuah). Mlamtu trus kuar p Tesco bli barang unt buat puding n bli balloon sambil kuar dinner kat kdai siam..hehe..Blik je dr dinner trus masak pudding..huhu 1st time masak puding kastard berkuah ni..berdebar gak takut tak jdi..berkali2 bca Bismillah..At last hasilnya menjadi jgak..Alhamdulillah.

Dapnyer..Nyum2
On That Day (30/5/2012)
After class smua mcam sbuk2 bincang ntah ape2 sampai kitorg wish pun unt bufday boy (BB)..haha..plan kot! Saje je..Tapi malam sblum tu Kak Wanda n Zaman da wish..Kitorg yang gegurl ni trus la blik umah coz nak prepare meal kan. I, Mimi ngan Kak Nida p Tesco lg coz nak bli brang bsah unt mask mee kari. yang lain trus p umah kat Laman Midah unt setup rumah, makeover cket unt bufday boy. Then, kitorg terpk nak bli kek besa2 je unt kasi happening lg majlis tu kan. Mandak n Mimi plak mask ayam mask merah kat rumah dorg unt mkan tyme mjlis tu.
HUhu..meriah
Present..

Blik je rumah, smua bertungkus lumus nak sediakan meal, rewang terus u..huhu SKSP geng memang the best la..smua bg kjsama.Tapi sediy ckit la coz Ct Zue n AfiQ xdapt join (xchat)huhu..Kak Wanda n Syl lak sbuk setup ruang tamu, gantung belon, buat tag..erm nice..

Sblum majlis tu, Hafiz a.k.a Mak Jemah dtang dlu rumah kitorng n dya blikan buah. gud2..Dtang je dia, trus bingit rumah kami jadinyer. Mak Jemah ni merangkap kami pyer Mr Photographer la..dya bg cdangan unt hias lagi ruang tamu kami. Hasilnya.Wow!!! Nice. Walaupun simple tapi vry nice. I like!
Part Abg Man plak kena bawak Bufday boy p rumah kami..n kami plan bgtaw Abg Man n Bufday Boy mtak dtang rumah kami untuk angkat TV kami yang rosak. Mula2 Bufday Boy mcam tak nak datang..tapi at last dia datang jugak ngan Abg Man yang plan, sporting habis u ollss..Huhu..pnat la lak jari jemari ni tup tap tup tap..tapi takpe..i truskan jgak ea..
Sesi bergambor ngan BB
Sampai je BB kat umah kitorng ngan di escort oleh Abg Man, Kak Wanda diugaskan unt letupkan belon..fuh..plan gitu..Then kami smua bratur kat pintu, dya mula2 mcam terkjut n nak smbunyi blakng Abg Man. Nak2 plak asal dia msuk je kitorg trus nyanyi “Allah Selamatkan kamu (2x)..Allah Selamatkan Hafizu Rahman…”. Muka dia masa tu mak aii..mcam buah dara dah..haha merah pdam..then kitorg invte dya duduk. Abg Man bcakan doa n BB kna bg ucapan cket.. BB agak speechless la msetu..Then sesi bg present from kak wanda, Hafiz n Adam (anak Kak Nida). Suka BB..Pastu kitorg mkan2..Dalam masa yang sama of coz la sesi bergambor..

Agak2 dalam lepas asar gitu kitorang gerak ke Taman kat tepi rumah ni then ke Swimming pool..plannya nak knakan BB, tolak msuk kolam.haha..akhirnya..jd jgak..haha..k la, jom la kiter view gambor..bnyak bebel lak kan..jum2..
Akhirnya..kna jgak tolak msuk kolam..huhu!

Alolo cian BB..


The Whole Click on Bufday party
KISAH TAMAT UNT HARI INI..


No comments:

Post a Comment