LinK

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ TINGGAKAN LINK KAMU,NANTI CIK AINA JENGUK EA~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

link

~~Followers~~

Saturday, May 14, 2011

APRESIASI UNTUKMU MAMA

MY ST0NG HILL XPDC..

Salam,
Awal Bulan 3 aritu Cik Aina bru blik dr KL ngan member3 (4ladies) nik keta n kitorg rushing ckit coz ad briefing pasal nak naik GUNUNG STONG keesokan harinya. Kitorg naik gunung 3 org ladies (cik Aina, Leza n c Wa) n geng2 yang kitorg pun bru kenal guys (Ustaz Yoe, Mise, Isey, Mat Yo kerinting, Johan, Miju, Budin, Ker0l, n mamat yg sya lupe namanya..sowi). Dalam 12 org group kmi dri wakaf Bharu yg join xpdc ni..


FASA 1 (11 March 2011)
v      Jam 1 pagi kami smua dah berkumpul dekat Wakaf Bharu Railway stati0n
v      3.30pg bru nik kretapi ke Dabong and we reach there dalam jam 6.30pg, trus solat sbuh n break1st
v      Jam 9.30pg bru mula mendaki, lambat cket c0z tggu guide dtang.
v      Tengahari sampai kat Kem Baha n dirikan khemah (hujan)
v      Malam belum ada xtvt n kmi tdur awal coz pnat..tdur dalam air..huhu sjuuuukkk
v      Geng2 laki plak dok men gitar n nyanyi je keja..syok habis

best...

FASA 2(12 March 2011)
v      Bangun pagi, pergi sungai unt cuci muka. Makanan dah siap, budak laki yg masak..hehe tenQ. Sedap MaGGi sardine yg korg mask..
v      Dalam jam 10pg, kmi memasak unt Lunch. Mask sardine, gorg telur, ikan masin..sedaaappp..
v      Habis masak trus ajak smua geng makan
v      Jam 12 kami g mandi air terjun. MasyaALLAH..cantik sangat air terjun kat Gunung Stong ni..kitorang dibawa sampai jumpa tempat mcam gua, main air kat batu yg tinggi. Syok sgat..Siap ad geleongsor lagi kat air terjun ni..tinggi sangat..kalu tak beranai tak leh cbe ni..kiter pun tak try c0z besanya laki je yg try..hehe..jadi penonton jer. Mandi kat Telaga 7. Best menyelam kat cni..air dia sejuuukkk sgat..
v      Blik dari air terjun kmi s0lat n jmur bju. Semua da bsah da, so budak laki buat unggun api unt keringkan baju yg basah..thanx lagi
v      Malamtu kami smua berkumpul dekat unggun api, ada geng men gitar n smua org ikt nyanyi..best..siap main teka teki lagi..walaupun ad yang meyakitkan ati tapi bagi kiter its a j0ke dan da jadi sweet memeories plak bla tringat. Sambil tu menikmati h0t drink n mkan biskut.
v      Awal pagi bru kmi tdur..tdur kat luar khemah lg. Ambik angin malam.

Aku kebingungan ney...

FASA 3 (13 March 2011)
v      Pagi2 lagi geng kejutkan unt g tgok sunrise kat tempat air terjun jatuhhh..pemandangan yang tak kan pernah hilang dari ingatan.. Cantik sgat Alam Ciptaan Tuhan..kami bergambar, p0se sana sni mcam m0del lak..hehe rakam kenangan katakan..mcam pesan Abah kiter sblum nik gnung tu “Cud u pliz capture da moment, Moment of n0 return”..hehe thanx Abah c0z owez stand by me..
v      Then, kitorg mask nsi greng unt sarapan pagi n makan sesama
v      Sebelum blik pagi tu kami smua g mandi unt kali terakhir kat air terjun. Lepastu smua balik ke tapak khemah unt pcking peralatan..smua org tlong antr stu sama lain..
v      Dalam jam 11 lbih kami memulakan perjalanan unt turun dari gnung St0ng..sambil berjalan trun sempat lg ambik gambar d setiap tempat yg kmi berenti..buat kngan. Ada yg tergolek ngan periuk belanga la, ada yg terjatuh sebab licin..huhu, lari dari pacat la..kelakar n best sgat.
v      Jam 12lbh kmi smpi kat kaki gunung, mandi n bersiap unt bertolak balik ke stesen kretapi.
v      Jam 1tghri kmi smpi  stesen ketapi, berenti makan dlu
v      1.30pm nik ketapai..dek kerana pnat sgat sampai tertdo2 dalam ketapi..huhu
v      Jam 5 lbh kmi sampai di Wakaf Bharu Railway Station.
v      MISSION COMPLETE~~EXPEDITION IS OVER




*thanx to all my fren, korg memang da best. Thanx jgak to korg smua Guys bec0z da jga kmi Trio Ladies ngan baik..nant kalu ada plan mcamni lg don4get to let us j0in k!!!! Thnx all..Alhamdulillah.

MY NETBALL TEAM-ORANGE SOUL

Salam smua..miss u all kat blog..yela kan dah lama x st0ry2 kat cni..
Erm Cik Aina teringat sweet mem0ries masa study dulu..erm smuanya ser0nok la..teringin rasanya nak blik ke msa tu smula..hehe..

Dulu kan mse dkat U, Cik Aina ad Group NetBall..Grup  ni kitorg sndri yang organize..Lau xclap mse 1st sem lg kitorg tbuhkn grup netball sebab Cik Aina n kengkwan suke j0in netball match. Asal2nya kitorg terpilih wakil Kolej E masa pertandingan sukan antara kolej (SUKUMS). Lepas jadi wakil tu, kami makin menjadi2 sampaila tbuh pasukan sndri. Kumpulan kami dikenali dengan nama “ORANGE SOUL”- jiwa 0ren la konon..erm kami sepakat bagi nama ni..then, tiap kali ada match kmi akan pakai bju oren or bju putih smua seragam..
Sepanjang penglibatan kami dalam match yang dianjurkan oleh pihak universiti, Alhamdulillah puas hati jugak la..mesti dapat no punya dalam 1 smpai 3..Pencapaian terbesar rasanya mse Netball Open UMS coz kmi dapat Pingat Gangsa or tempat ketiga daripada 10 team yang terdiri daripada pasukan dalam UMS sendiri n budak2 IPT laen kat Sabah (Kota Kinabalu)..Rasa teruja sgat..huhu..Thanx 2 all my fren (C’Pah, Leza, Leha, Diana,Quen, Haleysia xlupe jgak pgrus pasukan Al0ng, pembantu Mimi n Alina)  termasuk ngan senior kami yg j0in group (Pn SyafiQa, Pn. Hamsiah, Pn Fatimah, Pn Erma, Pn Farah n Pn Juhita) Luurve u all!!!

Cayuuukkkkk...GO gO G0 ORANGE SOUL always in my heart forever..

Monday, May 2, 2011

bzzz bbbbzzzzz

salam kengkawannn...
sowi la quite so bz lor skang ni..kojer222
no enaf time nak berbl0g...
misss u my blog n all my prenn..
dadaaaa