LinK

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ TINGGAKAN LINK KAMU,NANTI CIK AINA JENGUK EA~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

link

~~Followers~~

Friday, June 21, 2013

MALACCA HERITAGE SHORT VACATION

Tut tuuuttt...my fingers nak berenti rehat2 santai cni jap yep...Oppss lupe plak bagi salam..Assalamualaikum semua. hehe. Saje singgah sini nak kongsi my short vacation kat Melaka aritu. Ha?short? Kenapa short ea? haha memang short la coz tgahari tu bertolak dari KL n stay 1 nite kat Melaka then besok petangnya da blik..haha..Pendek je kan masa tu. Tempat yang sempat kami jenjalan area Bandar Hilir je.

Ekceli xda pun dalam schedule Cik Aina nak p jalan2 cuci mata kat Melaka ni, al maklumla baru je balik dari Gunung Jerai 16/06 aritu kan. Tapi atas pujukan my Hosm8 C Wanda ni minta I temankan dia jalan2 kat Melaka. Wanda pun sebenarnya nak kesana coz kawan dia aka bekas anak didik mummy dia yang keja army kat Melaka2 yang ajak. Even still rase penat tapi unt kengkawan ape2 pun boleh, lagipun risaukan keselamatan dia jgak kalu p sorang.. ahakss yelatu, padhal mak yang nak p jalan2..Wateva la. 

Ha,yang baju putih tu la member Wanda Airel Sangup..hehe Nice 2meet u

Xnak lepaskan peluang snap kat bandar bersejarah ni..
Kalau diikutkan kita sbnarna da banyak kali p melaka well p umah my dearBFF Cik Tiey, tapi tula belum berkesempatan nak jalan2 sgat kan so kali ni I all out la..hehe.
Sempat lagi p funfair
Malam tu kitorang dibawa oleh Airell ni p dinner hidangan baik punyaaa..of coz la masak asam pedas daging I punyer menu pilihan. Lepastu Airell bwak plak kitorang p funfair..I layan je smua. Then lebih kurang jam 9pm Airell antar kitorang check in hotel "PINK"..i loikee. Memang nama dia pink ok bukan propa..hehe.
Break1st nasi lemak b4 p zooMelaka
 For 2nd day, Airell bawak kitorang p zoo melaka, pusing2 satu zoo sampai puas, sdar2 je dah masuk waktu Zohor kirenya lama jugak la duk kat dalam ni..Jomla layan pic yang sempat kitorang snap ngan binatang2 yang ada kat dalam zoo ni. Enjoyyy!
Da sampai da..excited da lama xmsuk zoo..huhu

Sukenya budak 2 orang ni ha
Giraffiiiiiieee...
Si belang tengah santai 
Comel betul si kecik ni ha
Last tempat yang memang nak p sgat2 ha confirmla kat Kota A Famosa tempat tinggalan sejarah yang menjadi tumpuan pelancong luar dan dalam negara. Ha, kalau kawan2 turun Melaka jgan lupe dtang cni taw..syokk.

A Famosa..teringat dulu2 naik mse kite umur 12 tahun..lama tuu
Singgah cari souvenier tuk geng2 jap
Muka dah kepenatan la konon, tapi still nak snap lagi..tempat wajib snap ni kalu p cni
Lepas kitorang melawat Kota A Famosa, tengah jalan2 nak p kat parking skali ternampak ada Exhibition daripada private collectors kostum watak2 filem yang didatangkan khas dari Hollywood.

Haha, in action da..
Sempat cari baju Kebaya Nyonya unt Mummy wanda.
Melaka, puas hati kali ni I jalan..hehe. Cume tak sempat nak round2 kan Jonker Walk n uptown Pahlawan Walk. nampaknya nant kna dtang lagi untuk melengkapkan my vacation kat Melaka..hihi..tgguu
MELAKA...best
Yezzzzaaa..ha best kan walaupun percutian ni pendek je, aktiviti padaaat. Untuk korang2 yang cari tempat menarik untuk dijadikan venue percutian, y not korang ke Melaka. Sambil bercuti kita boleh menghayati sejarah yang terpahat kat sini. Pasal budget pun korang tak yah risau sangat, juz sediakan unt makan minum, tempat stay n ofcoz pocket money yang mencukupi bukan ape nak beli ole2 lagi nant kan. Rasanya kalu korang ada RM150-200 pun da boleh kot. Then yang paling penting sediakan backup money taw in case emergncy ke ape ke. Safety come first. Orait, jari jemari I pun da lesu ni, mintak undur diri dulu. Assalamualaikum.

No comments:

Post a Comment