LinK

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ TINGGAKAN LINK KAMU,NANTI CIK AINA JENGUK EA~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

link

~~Followers~~

Friday, May 2, 2014

BURGER MEAT ROLL

Assalamualaikum and good morning uoollss,

Pagi2 ni nak update entry sikit. Rajin la konon kan, gara2 xdapat tdo smalaman so apa lagi lpas subuh je kite masuk dapur n automatically terfikir nak masak menu ni tah mane dtang ideanya. Ni pun sebab nak ubah selera punya pasal la besa bt sosej roll or kaya roll. Tapi kali ni special for meat lovers coz kita akan guna daging burger. Pendekkan cite jom kite tengok resepinya.




Bahan2 yang diperlukan:

Bawang besar (potong dadu)
Cili boh
Sos cili
Capsicum (potong dadu)
Oregano
Daging burger ayam/daging (optional)
Kepingan keju cheddar or ape2 keju yg korang suka (optional)
Roti sandwich (seelok2nya guna gardenia coz roti akan mengembang bila digoreng)
Telur
Oat/ bread crump

Cara2 menyediakannya:

Tumiskan bawang besar dengan sedikit minyak sehingga naik bau. Masukkan cili boh, sos cili dan lada benggala. Kemudian masukkan daging burger yang telah dipotong dadu. Masukkan sedikit air untuk elakkan filling terlalu kering. Akhir sekali masukkan oregano flakes dan perasa secukupnya.

Sediakan sedikit air untuk lembapkan roti (tujuannya unt make sure roti tidak terlalu mengembang dan lekat bila digoreng. Setelah roti dilembapkan, isi filling yang siap dimasak tadi ke dalam roti dan gulung. Pastikan filling tidak terlalu penuh agar mudah digulung dan tidak terkluar nant, jgan lupe ltak cheese. Then celupkan dalam telur n gelek di atas oat/ breadcrump. Goreng sehingga kuning keemasan dan sedia untuk dihidangkan.





Alhamdulillah..kyang da Cik Aina brk1st pekena sampai 2 roll huhu.. Siap bleh prep brk1st box unt hosm8 bwak p kja. Ok la uools selamat mencuba. Cook from your heart...

No comments:

Post a Comment